Έτοιμος για δεύτερο πάρτι με τον ηττημένο συμπολίτη, αυτή τη φορά στο Nick Galis Hall!

Ο Άρης πριν από 10 μέρες έδειξε ότι είναι καλύτερος του ΠΑΟΚ. Καλείται να πιστοποιήσει το ίδιο σήμερα (21.30) σε διαφορετικές συνθήκες, εντός έδρας, με τον κόσμο στο πλευρό του, στο Nick Galis Hall, πιθανώς με την παρουσία και του ίδιου του θρύλου του. Η νίκη δεν είναι μόνο θέμα γοήτρου, είναι “απαίτηση” για μια σειρά πραγμάτων.

Καταρχήν ο Άρης οφείλει στον εαυτό του να κερδίσει σήμερα για να δώσει έτσι την πραγματική της αξία στη νίκη επί του ΚΑΟΔ εκτός έδρας στην πρεμιέρα. Συν τοις άλλοις εφόσον κερδίσει σήμερα θα έχει πετύχει δύο νίκες επί του συμπολίτη μέσα σε διάστημα 10 ημερών, πιστοποιώντας πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Αγωνιστικά ο Άρης σε σχέση με τον πρώτο αγώνα θα πρέπει να αλλάξει πράγματα. Ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε τονίσει τις αδυναμίες της ομάδας του στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο από τα κοψίματα των αντιπάλων στην αδύνατη πλευρά, που έδωσαν εύκολα καλάθια. Ο Άρης θα πρέπει να είναι επίσης πιο αποφασιστικός σε στιγμές που θα μπορεί να “τελειώσει” το παιχνίδι. Στον πρώτο αγώνα λίγο έλειψε από δικά του λάθη να βάλει τον ΠΑΟΚ και πάλι στο παιχνίδι, ενώ είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Επιπροσθέτως, ο αντίπαλός του έχει δείξει πως αντέδρασε σωστά μετά τον αποκλεισμό, κέρδισε τα δύο επόμενα παιχνίδια. Το ερώτημα είναι αν τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν επιφέρει κούραση και καταπόνηση σε βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ ή τους έχουν βοηθήσει να βρουν ρυθμό.

Ο Άρης σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βγάλει στο παρκέ αυτό που έδειξε στα δύο πρώτα παιχνίδια του ότι μπορεί να κάνει καλά. Να βγάλει ενέργεια για 40 λεπτά, να πιέσει τον αντίπαλο αμυντικά, να τον “πνίξει” και να τον οδηγήσει σε άσχημα ποσοστά ευστοχίας και λάθη.

Συν τοις άλλοις όπως εύστοχα παρατήτησε και ο Αγγέλου θα πρέπει η ομάδα του να διαχειριστεί το “πρέπει” της νίκης, αλλά και την ώθηση που θα δώσει ο κόσμος, που αλήθεια είναι ότι έχει ενθουσιαστεί από το ξεκίνημα.

 

To Top