ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δημητριάδης: “Σχέσεις υποτέλειας των φορέων στον Σαββίδη- Πρέπει ο Άρης να ζητήσει αυτά που δικαιούται”!

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Σωκράτης Δημητριάδης, μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στις σχέσεις… υποτέλειας των φορέων απέναντι στον Σαββίδη και ζήτησε να αφυπνιστεί η κιτρινόμαυρη οικογένεια.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio  92.8:

-Για το αν τον θίγει η κατάσταση αυτή που προκύπτει με τον ΠΑΟΚ και το γήπεδο:

Εγώ με τον φίλο μου το Νίκο Ζεϊμπέκη μέσα στο συμβούλιο είμαστε η φωνή που δεν ακούγεται ποτέ. Προσπαθούμε να ακουστούμε και να διεκδικήσουμε. Τις προάλλες προσπαθούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα για την πυγμαχία του Άρη για να κινηθεί γρήγορα ο Δήμος, προκειμένου να πάρει μία άδεια. Βλέπω όμως έναν Δήμαρχο, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι Αρειανός και όμως είναι πρώτος στις συναντήσεις τις οποίες οργανώνει ο επιχειρηματίας του ΠΑΟΚ. Οι πολιτικοί είναι για να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες, και όχι μόνο ένα μέρος των πολιτών.

-Για το Μακεδονία Palace, στο οποίο έγινε η συνάντηση:

Θα ήταν καλύτερα να είχαν επιλέξει έναν πιο ουδέτερο χώρο, για να μην χτυπάει στο μάτι τόσο έντονα. Εγώ ξεκίνησα να μιλάω πρώτα για τον Δήμαρχο, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι Άρης, επειδή ήθελα να καταλήξω σε αυτό το σημείο. Οι δικοί μας πρέπει να αρχίσουν να κινητοποιούνται. Πρέπει να αρχίσουν να διεκδικούν αυτά τα οποία πρέπει να πάρουμε. Εμείς είμαστε εκεί και όποτε μας ζητήθηκε βοήθεια, ήμασταν εκεί και προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε. Φωνάξαμε, μαλώσαμε, διεκδικήσαμε, αλλά πρέπει οι δικοί μας θεσμοί να «πατήσουν πόδι». Στην τελική, αφήνουν να ξεχαστεί πόσοι είμαστε. Αυτή είναι η δύναμη μας. Έχουμε μεγάλο νούμερο και είμαστε πολλοί. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και να το χρησιμοποιήσουμε γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προχωρήσουμε και να διεκδικήσουμε πράγματα. Υπάρχουν σχέσεις υποτέλειας του κ. Σαββίδη με την πόλη, χρησιμοποιώντας το δέλεαρ ότι αυτά που γίνονται είναι θετικά για τη Θεσσαλονίκη. Το καλύτερο από όλα είναι να κάνουμε την δική μας αυτοκριτική και να ζητήσουμε από τους δικούς μας θεσμούς να χτυπήσουν εκεί. Πρέπει να ζητήσουμε και να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε.

-Για το αν ο Άρης έκανε ποτέ προσπάθεια να τους προσεγγίσει :

Ποτέ κανείς δεν ήρθε από τον επίσημο Άρη να μας προσεγγίσει. Ό,τι γίνεται, το κάνουμε εμείς μόνοι μας, οι απλοί οπαδοί. Πριν από κάποιες μέρες με έπιασε ένας άλλος φίλαθλος και μου είπε ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε για την πυγμαχία του Άρη και αμέσως το λύσαμε. Λύσαμε τα προβλήματα μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Από την άλλη δεν ήρθε ποτέ κανένας φορέας του Άρη να μας πει ότι χρειάζεται βοήθεια προς κάποια κατεύθυνση. Με σκόρπιες τουφεκιές δεν γίνεται δουλειά. Τώρα πλέον έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Έχουμε βέβαια και αποτελέσματα που δεν είναι πάντα τα επιθυμητά. Μια ομάδα δεν γίνεται να πηγαίνει πάντα καλά. Αλλά δείξαμε ότι είμαστε δεμένη και σωστή ομάδα. Έχουμε μικρό μπάτζετ αλλά προχωράει η κατάσταση.

-Για τα σχέδια που ακούγεται ότι θα γίνουν και αν πήγε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Εγώ θεωρώ ότι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Αν γκρεμίσουν σχολεία σε μια περιοχή ειδικά που τα έχει ανάγκη, θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος. Τα συμφέροντα είναι καλά, αλλά μέχρι ένα σημείο. Στο τέλος θα μας πουν ότι θα γκρεμίσουν και την Αγία Βαρβάρα. Αυτά που λέγονται είναι λίγο παραφιλολογίες. Δεν γίνεται να γκρεμίσουν δεξιά και αριστερά.

-Για το αν τα σχολεία περνάν από το Δήμο ή είναι θέμα της Κεντρικής Περιφέρειας:

Τα σχολεία περνάν από τον Δήμο. Είναι καθαρά θέμα Δήμου. Παλιά ανήκαν στην Περιφέρεια. Αν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα να γκρεμιστεί σχολείο πρέπει να γίνει πόλεμος μέσα στο Συμβούλιο. Είναι δυνατόν να γκρεμιστεί ένα καλό σχολείο για να γίνει πάρκινγκ;

-Για το γεγονός ότι χρηματοδοτεί και η Κεντρική Περιφέρεια το νέο γήπεδο:

Αν γίνει αυτό θα είναι μεγάλο λάθος για την Περιφέρεια. Η Περιφέρεια υποτίθεται ότι είναι φιλικά προσκείμενη προς εμάς. Το θέμα είναι να κάνουμε πρώτα τα βασικά και να αφήσουμε αυτούς που διαφημίζουν μια ομάδα να αναλάβουν το κόστος. Δεν είναι υποχρεωμένος να αναλάβει αυτά τα έξοδα ο ελληνικός λαός σύσσωμος, για να διαφημίζεται μια ομάδα.

-Για την πρόβλεψη που υπάρχει να παρακάμψουν μέχρι και τα αρχαία που μπορεί να βρεθούν κάτω από το γήπεδο:

Όταν το Υπουργείο Πολιτισμού ταλαιπωρεί τον απλό πολίτη στο βωμό του συμφέροντος είναι τραγικά πράγματα. Αυτά τα ρουσφέτια, πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν πεθάνει και έχουν φύγει ανεπιστρεπτί, ειδικά για τόσο σημαντικά θέματα. Δεν μπορεί να έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά. Δεν γίνεται για τον απλό κόσμο να εξαντλούν την αυστηρότητα τους και τη νομολογία, και όταν πρόκειται για ένα ρουσφέτι και για 10 ψήφους παραπάνω να ξεπουλάν τα πάντα. Έτσι ξεπούλησαν και το όνομα της Μακεδονίας. Κάποια στιγμή πρέπει να μπαίνουμε στην διαδικασία να πούμε ότι δεν πάει παρακάτω. Εμείς είμαστε ο λαός και αυτοί που κάθονται στις καρέκλες είναι εκεί, γιατί εμείς τους βάλαμε. Ο Άρης πρέπει να ζητήσει ό,τι είναι νόμιμο και θεμιτό να γίνει για την ομάδα. Οι θεσμοί του Άρη πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε εδώ και είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή στη διάθεση τους.

To Top