Δημιουργία προαγωνιστικής ακαδημίας στο Σκάκι

Το Σκακιστικό Τμήμα του Άρη ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στο πρότυπο προ-αγωνιστικό τμήμα που απευθύνεται σε παιδιά και προέφηβους σκακιστές και σκακίστριες, ηλικίας από 11 έως 16 ετών.

Το τμήμα θα πλαισιώνεται από δύο έμπειρους προπονητές, θα έχει 5 ώρες προπονήσεων κάθε εβδομάδα, και θα ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου. Η διάρκειά του θα είναι τρίμηνη.

Για άλλους το σκάκι είναι άθλημα, για άλλους τέχνη, για άλλους επιστήμη.

Εκείνο όμως που αναγνωρίζεται ομόθυμα είναι η μεγάλη παιδαγωγική και εκπαιδευτική του αξία. Τα παιδιά μαθαίνουν να βασίζονται στις δικές τους ικανότητες, αποκτούν κριτικό πνεύμα και αυτογνωσία, σκέπτονται, εκτιμούν, αξιολογούν και σχεδιάζουν χωρίς τον παράγοντα τύχη, που δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα μίας σκακιστικής παρτίδας. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά, μετά από πιλοτικές εφαρμογές σε σχολεία πολλών χωρών, ότι το σκάκι βοηθά στη βελτίωση των επιδόσεων στα μαθηματικά και άλλα μαθήματα.

Οι εγγραφές γίνονται στην αίθουσα προπονήσεων, Παπαναστασίου 154, Δευτέρα & Τρίτη 5.30-7.00 μ.μ., και Παρασκευή 5.30 – 8.00 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6972 906316.

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές στη σκακιστική ακαδημία για τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών συνεχίζονται και ολοκληρώνονται στις 23 Δεκεμβρίου. Τα δύο ήδη υπάρχοντα τμήματα λειτουργούν –με μεγάλη επιτυχία- από τις αρχές Οκτωβρίου.

Στις προθέσεις του Σ.Τ. είναι και η σύσταση προπονητικών τμημάτων για φοιτήτριες και φοιτητές, από τον Φεβρουάριο του 2014.

Παράλληλα, το σκακιστικό τμήμα του Άρη απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όσους σκακιστές δεν έχουν αθλητικό δελτίο να προσέλθουν και να εγγραφούν στον Άρη, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες του Σ.Τ. για γρήγορη ανάπτυξη και ανοδική πορεία.

Πηγή: www.arisac.gr

To Top