Διάγγελμα Μητσοτάκη και ανακοινώσεις…

Είναι πλέον φανερό ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει το όριο των 50 την ημέρα (αυτό είναι το νούμερο που αν ξεπεραστεί χτυπάει το καμπανάκι) και η τάση είναι αυξητική.

Η κυβέρνηση πλέον προσπαθεί να προλάβει τα χειρότερα γι’ αυτό και δίνει μάχη με το χρόνο για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Πώς; Με τα όπλα που διαθέτει στη φαρέτρα της και είναι αποφασισμένη πλέον να χρησιμοποιήσει.

Μετά τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Νίκο Χαρδαλιά, έρχεται μια σειρά κινήσεων που στόχο έχει να ταρακουνήσει τους πολίτες ώστε να καταλάβουν ότι ο πόλεμος δεν έχει κερδηθεί ακόμα.

Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες μέρες να ξαναδούμε τον Σωτήρη Τσιόδρα στις επάλξεις της καθημερινής ενημέρωσης. Kαι αυτή δεν θα είναι η μοναδική κίνηση αφύπνισης του κοινού.

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο νέου διαγγέλματος από τον πρωθυπουργό και μάλιστα άμεσα. Αν τα κρούσματα είναι στα επίπεδα που κυμάνθηκαν σήμερα (75) τότε το διάγγελμα δεν θα βγάλει…είδηση. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους πολίτες για να τους εξηγήσει ξανά την κρισιμότητα της κατάστασης.

Αν όμως ο αριθμός ξεφύγει και άλλο τότε τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμα και η ανακοίνωση νέων μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θέμα ασφαλώς νέου γενικού lockdown δεν υφίσταται. Ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον…

To Top