ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Διάτρητα επιχειρήματα από Μαρούπα – Μαστρογιάννης: “Γνωμάτευση της ΕΕΑ και όχι απόφαση”

Στο «καυτό» θέμα της εκκαθάρισης των παλαιών ΠΑΕ και τη δημιουργία νέων, θέμα που αφορά άμεσα και τον Άρη αναφέρθηκαν σε νέες ραδιοφωνικές του δηλώσεις τόσο ο νομικός του Θόδωρου Καρυπίδη, Αρης Μαστρογιάννης, όσο και το μέλος της ΕΕΑ Ειρήνη Μαρούπα.

Για μια ακόμη φορά τα επιχειρήματα της Μαρούπα είναι διάτρητα και δεν πείθουν κανένα. Καμία απάντηση πώς έδωσαν το πράσινο φως στην ΑΕΚ, αλλά και πώς στο μέσο της χρονιάς αλλάζουν τακτική στην ΕΕΑ, θέλοντας να “τιμωρήσουν” ομάδες που έχουν περιουσιακά στοιχεία!

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στο “Μετρόπολις”

Αρχικά η κ. Μαρούπα είπε:

«Το καθεστώς που ίσχυε μέχρι πρότινος με βάση τον νόμο 2725/99 είχε διαμορφωθεί από την επιτροπή μας με απόφαση του κ. Τριανταφυλλάκη το καλοκαίρι του 2013 επί της υπόθεσης ΚΑΕ Απόλλων Πατρών. Εκεί εκβιάζονταν η νέα διοίκηση του ΑΣ από την παλιά χωρίς την εκκαθάριση. Τους ζητούσαν χρήματα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για να μην μείνει το σωματείο στα αζήτητα. Υπό το πρίσμα αυτό και με βάση το άρθρο 111, αποφασίσαμε κατ’ εξαίρεση, να συστήσει νέα ΚΑΕ, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της παλιάς ΚΑΕ.

Η διαδικασία παρεκτράπηκε και δόθηκε η εντύπωση πως κάθε «απατεώνας» μπορεί να φορτώνει το δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη, να κλείνει το μαγαζί μια ωραία πρωία, να μην πληρώνει αθλητές και κανέναν, αν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία να δυσκολεύει την εκποίησή τους και να μην έχει κανέναν πρόβλημα και με τους οπαδούς και με το σωματείο. Να συστήσουν δηλαδή μια καινούρια εταιρία με έναν νέο επενδυτή και όλα καλά για όποιον θέλει να καρπωθεί εκατομμύρια.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την εκκαθάριση, αφήνοντας βέβαια το χρέος, γιατί δεν είχε περιουσιακά στοιχεία και όταν ζήτησε άδεια για νέα ΠΑΕ, είχε ολοκληρώσει την εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ. Αυτό αλλάξαμε. Αν δεν έχει εκκαθαριστεί  η παλιά, δεν γίνεται να επωμίζεται όλο το ποσό των δημόσιο και να μην έχει μερίδιο το σωματείο.

Έχει δηλαδή ευθύνη και το σωματείο να μην αφήνει οποιονδήποτε που παριστάνει τον επενδυτή να τρώει τα λεφτά και να συσσωρεύονται τα χρέη της εταιρίας. Επιπλέον το νέο σωματείο θα είναι υπό παρακολούθηση στο θέμα των χρεών του».

Στη συνέχεια ο κ. Μαστρογιάννης δήλωσε από τη μεριά του:

«Η κ Μαρούπα λέει ότι είναι απόφαση. Είναι γνωμάτευση. Αν είχε βγει απόφαση, θα την προσβάλλαμε. Αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Συζήτησα προ ημερών με τον κ Παπαλάκη πήρα ένα αντίγραφο και μου είπε ότι μπορεί να μεταβληθεί. Επίσης μας είπε να καταθέσουμε και εμείς τις απόψεις μας και θα τις στηρίξουμε νομικά. Τελείως ξαφνικά η ΕΕΑ μεσούσης της περιόδου, αλλάζει τα δεδομένα. Παράδειγμα η ΑΕΚ, ήταν άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν τους βγήκε. Δεύτερο και πιο σημαντικό Αν δεν είχαμε την το Ρύσιο εκκαθάριση του Αρη θα είχε τελειώσει. Τι θέλει η ΕΕΑ να προστατέψει, εκείνον που δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο;»

To Top