Διαζύγιο θέλει ο Άρης, τι λέει ο Καστίγιο, με ποιους όρους θα έφευγε, πολύπλοκο το θέμα…

Η αγωνιστική σελίδα του κυπέλλου στην Κομοτηνή γύρισε, πριν η επόμενη με την κλήρωση του κυπέλλου και ένα από τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους της διοίκησης είναι του Νέρι Καστίγιο.

Η διοίκηση έχει δώσει άδεια στον ποδοσφαιριστή μετά την αντίδρασή του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ του απαγόρευσε να προπονηθεί και για σήμερα έχει οριστεί η απολογία του.

Ο Πολωνός δείχνει να μην τον υπολογίζει εξαιτίας της συμπεριφοράς του, η διοίκηση δείχνει να επιθυμεί το διαζύγιο για πολλούς λόγους, αλλά το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο.

Στην τελευταία συνέντευξη τύπου της κίτρινης ΠΑΕ δια στόματος  Θανάση Αθανασιάδη τονίστηκε ότι «Στον Καστίγιο βασίστηκε μεγάλο κομμάτι, στο μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, βάσει της αξίας του και των δυνατοτήτων του. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ανεύρεσης των αιτιών που τον οδηγούν -καθ’ ομολογία και του ίδιου- στο να έχει κατώτερη αγωνιστική προσφορά από την αναμενόμενη. Θέλουμε να αποκομίσει ο Άρης το μέγιστο δυνατό όφελος από τον ποδοσφαιριστή, μέσα από την απόδοσή του. Είναι θέμα του παίκτη, του προπονητή και φυσικά και της διοίκησης να συνταιριάσει και να βγάλει το μέγιστο δυνατό όφελος από αυτή την ιστορία».

Με άλλα λόγια άφησε ανοιχτό το θέμα, γιατί το διαζύγιο δεν είναι εύκολο, ενώ υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή του ποδοσφαιριστή.

Ο Νέρι Καστίγιο μιλώντας στο στενό του περιβάλλον ξεκαθάρισε τέσσερα πράγματα:

1. Τη δική του θέληση να μείνει στον Άρη, έχοντας πεισμώσει για να κερδίσει το αγωνιστικό στοίχημα. «Αν ήταν να εγκαταλείψω τη μάχη δεν θα έλεγα ναι στον Άρη το καλοκαίρι, ενώ υπήρχαν κι άλλες προτάσεις από το εξωτερικό και πρόσφατα, αυτή της Πουέμπλα…» όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

2. Κατά την αλλαγή του στο 55’ με τον Παναιτωλικό, υποστηρίζει ότι γύρισε προς τον πάγκο κι έκανε νόημα για να φύγει στα αποδυτήρια… «Όλο το γήπεδο αποδοκίμαζε, διάλεξα να φύγω αμέσως, για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα δείτε στο βίντεο την κίνησή μου», όπως τονίζει και ενδεχομένως αυτό υποστηρίξει στην απολογία του.

3. Εφόσον δεν υπάρξει άλλος δρόμος και το διαζύγιο αποτελεί μονόδρομο, ο ποδοσφαιριστής ξεκαθαρίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξόφληση των οφειλών τόσο από την περσινή χρονιά, όσο και από τη φετινή, ενώ θα πρέπει να υπάρξει γενικότερη συμφωνία στο οικονομικό… Υπενθυμίζεται ότι ο Καστίγιο έχει διετές κλειστό συμβόλαιο με τους κίτρινους.

4. Ο ίδιος ο Καστίγιο υποστηρίζει ότι έχει μια σειρά γεγονότων πέρα από το οικονομικό, σε ότι αφορά συμπεριφορές προς τον ίδιο, τα οποία αποτελούν σημείο τριβής και έχουν συμβάλει στην δημιουργία αρνητικής ψυχολογίας.

Ο Καστίγιο θα απολογηθεί ενώπιον της διοίκησης, αυτή θα τον ακούσει, θα ζυγίσει τα δεδομένα και θα πάρει τις αποφάσεις, με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας… Αυτό, άλλωστε, είναι που προηγείται.

To Top