Διαμαντάκος: “Να κάνουμε τους Έλληνες περήφανους”

Ο επιθετικός της Εθνικής Ομάδας U20 που συμμετέχει στο Μουντιάλ της Τουρκίας, Δημήτρης Διαμαντάκος, τόνισε πως η Εθνική θα πάει για τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με την Παραγουάη. Ανέλυσε την εμπειρία ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, υπογράμμισε τα φαβορί της διοργάνωσης και έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλους τους Έλληνες.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στον “Αρένα”:

Για το ότι η Εθνική μας Ομάδα προκρίνεται και με ισοπαλία: “Ναι, ναι. Και με ισοπαλία περνάμε. Εμείς, όμως, δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία αλλά για τη νίκη”!

Για την εμπειρία και το πως βιώνουν τη συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ:“Για εμάς είναι κάτι πρωτόγνωρο. Τα προηγούμενα χρόνια κανείς δε φανταζόταν πως θα παίξουμε στο Μουντιάλ. Προσπαθούμε να το ζήσουμε όσο πιο έντονα μπορούμε. Δεν έχουμε αντιληφθεί αρκετά το μέγεθος της ενασχόλησης του κόσμου με εμάς, ό,τι μπορούμε να δούμε λίγο από το ίντερνετ”.

Για το ποιο ήταν το ματς κλειδί αλλά και τα δύο πρώτα παιχνίδια γενικώς: “Το ματς-κλειδί ήταν το πρώτο με το Μεξικό. Κάνοντας μια νίκη είσαι πολύ καλά και εμείς κατορθώσαμε και κερδίσαμε. Επομένως, πήραμε ένα σημαντικό προβάδισμα, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν εκ των φαβορί. Το Μάλι ήταν μια πολύ αθλητική ομάδα και πολύ γρήγορη”.

Για τον επόμενο αντίπαλο, Παραγουάη, αλλά και τα φαβορί του τουρνουά: “Έχουμε μελετήσει την Παραγουάη, η οποία είναι πολύ τεχνική ομάδα και γρήγορη. Είναι μέσα στις καλύτερες ομάδες. Επίσης, πολύ καλές ομάδες και φαβορί είναι η Ισπανία και το Μεξικό”.

Για το γεγονός πως όλοι οι παίκτες έχουν εμπειρίες από τη Σούπερ Λίγκα και τη σπουδαιότητα αυτού: “Είναι σημαντικό το ότι πήραμε εμπειρίες από την Σούπερ Λίγκα. Όλα τα παιδιά είχαν φέτος συμμετοχές με τις ομάδες του στην πρώτη κατηγορία και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Πέρυσι, στο Euro, 5-6 είχαν μόνο κάποιες εμπειρίες”.

Για το τι μήνυμα στέλνει σε όλο το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό:“Μακάρι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε όσο το δυνατόν πιο περήφανους μπορούμε”!

To Top