Διαμαντόπουλος: "Δύσκολη και σκληρή απόφαση η Γ΄Εθνική, μίλησε ο λαός του Άρη"

Πέρα από τους φορείς του Άρη, το “παρών” στο δικαστήριο της Δευτέρας έδωσε και ο βουλευτής του Σύριζα, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και μάλιστα εντός της αίθουσας, όπου ο Ειρηνοδίκης διεξήγαγε την ακροαματική διαδικασία.

Ο νεαρός βουλευτής, γνωστός άλλωστε για τα “κιτρινόμαυρα” αισθήματα που τρέφει αποδέχθηκε την πρόσκληση του κόσμου να ενισχύσει με την παρουσία τον αγώνα του ΑΣ και των άλλων φορέων.

Σε δηλώσεις που πραχώρησε στην εκπομπή “Σκορ στο Κόκκινο” τόνισε μεταξύ άλλων πως οι φορείς του Άρη πήραν μία… σκληρή απόφαση για το καλό του συλλόγου, ενώ μίλησε και για το αν επρόκειτο να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του βουλευτή, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο στο “Κόκκινο”:

“Πέρα από το κάλεσμα των συνδέσμων ήρθαν σε επαφή και οι φορείς της ΠΑΕ Αρης, η ΚΜΑ που είμαι και μέλος και ο Ερασιτέχνης, για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση που δημιουργείται και αφορά άμεσα την βιωσιμότητα και το μέλλον της ομάδας. Δεν θέλω να λέω ‘ΠΑΕ’ γιατί ουσιαστικά έχουν εξελιχθεί σε ΠΑΕ αλλά είναι πολύ πιο σύνθετο δεν είναι μια απλή εταιρία .

Οι αποφάσεις πάντα όταν βρισκόμαστε σε τέτοια σημεία αιχμής είναι δύσκολες για όλους. Όταν έχει αποφανθεί η συντριπτική πλειοψηφία, να αφήσουμε εδώ ένα περιθώριο να μην πούμε ολόκληρος ο λαός του Αρη, τουλάχιστον οι θεσμικοί φορείς που τον εκπροσωπούν, όπως η Κοινωνία Μελών, ο ΑΣ και όλοι οι σύνδεσμοι πήραν μια σκληρή απόφαση βάσει και άλλων ομάδων και ελληνικών αλλά και ξένων, οι οποίες αναγκάστηκαν να υποβιβαστούν και να επανέλθουν καθαρές.

Εννοείται πως κι αυτή η διαδικασία είναι επίπονη για πολλούς. Η εκκαθάριση ΠΑΕ εννοείται πως αφήνει και κάποιους ανθρώπους παραπονούμενους αλλά να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στους υπαλλήλους της ΠΑΕ Αρης που θα χάσουν δεδουλευμένα αν και ένα μεγάλο μέρος αυτών, οι περισσότεροι συνενούν σε αυτή τη λύση. Θεωρούν ότι η επόμενη κατάσταση θα γίνει βιώσιμη και οι θέσεις εργασίας τους δεν θα χαθούν.

Από κει και πέρα εγώ προσωπικά θα ήθελα αυτοί που έχουν τον σχεδιασμό της ομάδας να είχαν από πριν δεσμευτεί για την παρουσία όλων αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων μόλις η ΠΑΕ ορθοποδήσει και μπορέσει. Αυτά είναι κάποια πράγματα όμως που το ξαφνικό της προηγούμενης απόφασης που εδραίωσε την διοίκηση Σκόρδα δεν άφησε περιθώρια για να γίνουν.

Από κει και πέρα όσον αφορά τον Σκόρδα, δεν πρέπει να είμαστε απέναντι μόνο σε πρόσωπα αλλά σε λογικές. Αυτές οι λογικές κατέστρεψαν τον Αρη και ο κ. Σκόρδας είχε φτάσει να γίνει τραγούδι στα χείλη των οπαδών του Αρη και όταν όλοι είναι εναντίον του, αποκλείεται να κάνουν όλοι λάθος και να χει δίκιο ο κ. Σκόρδας.

Προφανώς η προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου δεν έλαβε υπόψη ότι πρόκειται για έναν σύλλογο και το σύνθετο αυτού αλλά το αντιμετώπισε ως μια απλή εταιρία.

Για το εάν προτίθεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες:

«Εχω ξεκαθαρίσει το εξής σε όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί μου και το χω δηλώσει και δημοσίως. Αυτού του είδους ο πολιτικαντισμός δε με απασχολεί, δηλαδή, καμιά πολιτική λύση δεν πρόκειται να δοθεί για μία ομάδα συγκεκριμένη.

Το πλαίσιο που διαμορφώνεται από τις πολιτικές από την άποψη που έχει η αριστερά και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και γενικότερα για τον αθλητισμό, είναι σε μια διαφορετική κατεύθυνση.

Λύσεις δίνονται μέσα απ αυτό το πλαίσιο με την λογική της αριστεράς, υπάρχουν επεξεργασμένες προτάσεις για όλα τα επίπεδα του αθλητισμού από τα αρμόδια όργανα και τις ομάδες εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, να μπω σε μια λογική συναντήσεων, προφανώς δεν έχω πρόβλημα να συναντήσω κάποιον αλλά να υποσχεθούμε λύσεις πολιτικές επιμέρους ή παρεμβάσεις σε οποιοδήποτε βαθμό, δεν πρόκειται να γίνουν, αυτή είναι η πελατιακή λογική και σχέσεις που ανέπτυξαν οι πολιτευτές, βουλευτές, υπουργοί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, δεν μπορούν να συνεχιστούν από βουλευτές της αριστεράς και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή είναι η κατάσταση οπισθοδρομική, συντηρητική κατάσταση που επικρατούσε στην Θεσσαλονίκη, εμπεριείχε και αυτό μέσα, αυτό το τρίγωνο που διοικούσε της διαφθοράς,  που κυριαρχούσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αυτή την σπέκουλα και την εκμετάλλευση που γινόταν στο λαϊκό αίσθημα, συναίσθημα, στον πόνο, την αγωνία των οπαδών.

Δεν θα γίνει αυτό από βουλευτές της αριστεράς γι αυτό η παρουσία μου γενικότερα είναι διακριτική, είχα προτάσεις να παραβρεθώ και στα επίσημα του γηπέδου, ποτέ δεν το κανα αυτό. Στα δίκαια αιτήματα στεκόμαστε στο δίπλα αλλά ξεκαθαρίζουμε πως τέτοιου είδους δήθεν παρεμβάσεις βουλευτών σε οποιαδήποτε μορφή δεν υπάρχει.

Η λογική και στην εξυγίανση του αθλητισμού είναι με ανατροπή. Είναι σε μια άλλη κατάσταση σε κόντρα με αυτόν τον ανταγωνισμό που υπάρχει, σε κόντρα με αυτό το μοντέρνο ποδόσφαιρο και μοντέρνο αθλητισμό που δεν χωράει καμία ανθρώπινη διάσταση. Μέσα σ αυτό είναι και οι σχέσεις μας με το οπαδικό κίνημα που πρέπει να έχει και έναν αντιφασιστικό ρόλο αλλά να αυτό-προστατεύεται με όλη την διαδικασία. Είμαστε υπέρ και των μετακινήσεων των οπαδών αλλά πάντα με περιφρούρηση των ίδιων…

Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να μπουν στο τραπέζι και θα μπουν. Είναι σύνθετα, η αριστερά πρέπει να τα αντιμετωπίζει ως σύνθετα γι αυτό δεν είναι των συνθημάτων, δεν μπορεί να βρίσκει εύκολες λύσεις που να παίζουν σε ταμπλόιντ ή σε πεντάλεπτα στα δελτία ειδήσεων. Ολες οι καταστάσεις είναι σύνθετες, οι λύσεις δεν είναι πολλές φορές σύνθετες, είναι απλές αλλά θέλουν ρήξη και ανατροπή.

Θέλουν να μιλάς ειλικρινά σε όλο τον κόσμο, σε όλο το φάσμα της κοινωνίας να μην χαϊδεύεις αυτιά.

Σαν βουλευτής της αριστεράς αυτή θα είναι η προσπάθειά μου όπως η στήριξή μου ήταν δεδομένη, έτσι θα είμαι και απέναντι σε οποιαδήποτε διαδικασία εκμετάλλευσης εργαζομένων. Πρέπει το νέο σχήμα να αναλάβει αυτά τα χρέη ακόμη κι αν έχουν μπει σε διαδικασία εκκαθάρισης. Δεν είναι πολλά γι αυτούς τους ανθρώπους που έζησαν το γήπεδο του Αρη, όταν υπάρχει υπάλληλος 35 χρόνια μπορεί να χει βάλει ακόμη και το χεράκι του για να χτιστεί αυτό το γήπεδο».

To Top