ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαμαντόπουλος: Το ζήτημα της Πυλαίας, ο νέος Άρης και ο ρόλος που πρέπει να αναλάβει ο Α.Σ.

Ο πρώην βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος μίλησε για το ζήτημα της Πυλαίας και τα όσα έχει αντιληφθεί ο ίδιος σχετικά με το ζήτημα, για τον ποδοσφαιρικό και μπασκετικό Άρη, τα υπόλοιπα τμήματα και τον ρόλο που πρέπει να λάβει ο Α.Σ.

Τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μία από τις πιο ισχυρές επιλογές είναι η Moneysafe, μαζί με την κάρτα της. Διαβάστε αναλυτικά στο foxbet.gr τα πάντα για τα όριά της, τις παροχές, τι προσφέρει, την ταχύτητα στις πληρωμές και γενικά τα πάντα γύρω από το ισχυρό entry της αγοράς.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio

Για το ότι προέρχεται από την περιφέρεια

Θεωρώ ότι η εικόνα της περιφέρειας λόγο και μιας προπαγάνδας που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες αδικεί τον Άρη. Αυτό που έμενε ήταν να οργανωθεί, και οργανώθηκε με τον Super3 σε μεγάλο βαθμό. Τώρα το ένα φέρνει το άλλο και τα αποτελέσματα των ομάδων είναι κυρίαρχα και στην εξέλιξε, στην μαζικότητα ενός κινήματος και του ίδιου του λαού του Άρη.

Για το θέμα του κλειστού γυμναστηρίου της Πυλαίας και όσα ακούγονται για την περιφέρεια

Αρχικά να πω πως αν περίμενε κανείς να σιωπήσει η Δέσποινα Χαραλαμπίδου θα περιμένει αιώνες. Έχει δείξει δείγματα πολιτικής σε όλη τη μαχητική διαδρομή της στον συνδικαλισμό. Έτσι θα πρέπει να είναι βεβαίως ο κόσμος του Άρη ότι όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρων θα φέρει τα ζητήματα στην χώρα.

Τώρα ως προς την αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ μας χρησιμοποιούνται και από τις δυο πλευρές επιχειρήματα που πολλές φορές είναι έωλα και βασίζονται στην απόκρυψη της μισής αλήθειας.

Τώρα με την ερώτηση που κατατέθηκε από πλευράς των εκλεγμένων της αριστερής ενότητας στην κεντρική Μακεδονία αποδείχθηκε αυτό που γνωρίζαμε για το γήπεδο της Πυλαίας αλλά και την εύνοια που έχουν εδώ και δεκαετίες.

Προκύπτουν όμως ζητήματα, προκύπτουν ζητήματα από την απάντηση της περιφέρειας. Πρώτον υπάρχει μια μη ίση μεταχείριση. Πρέπει η περιφέρεια και το κράτος να στηρίζουν τα αθλητικά σωματεία αλλά πρέπει να τα στηρίζουν εξ ίσου ώστε το κάθε σωματείο να παίρνει αυτό που αξίζει

Εδώ έχουμε μια άλλη περίπτωση. Το πως ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε από την πολιτεία,, χαρίστηκε σε ένα σύλλογο και έφτασε και η πολιτεία στο σημείο να καλύπτει τα λειτουργηκά έξοδα ενώ δεν έχουν χτιστεί γήπεδα για συλλόγους με μεγαλύτερη ιστορία στο μπάσκετ

Προκύπτει όμως και μια αντίφαση της περιφέρειας. Η περιφέρεια λέει στην απάντηση της πως κάθε εντολή πληρωμής περνάει από το δημοσιονομικό συμβούλιο. Άρα αν υπάρχει απάντηση το 2014 από την επιτροπή θα έπρεπε να υπάρχει απόφαση ότι ”εμείς θέλουμε να πληρώσουμε αυτό” και τότε υπήρχε απάντηση ότι δεν γίνετε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα υπάρχει η εύνοια που μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά υπάρχει και το σκάνδαλο. Γιατί η απάντηση της επιτροπής όσο την αντιλαμβάνομαι εγώ λέει ότι από την χρήση που έχει δοθεί με νόμο το 2000 δεν γίνετε να υπογραφεί σύμβαση με το σωματείο του Π.Α.Ο.Κ. . Συνεπώς τίθεται η ερώτηση αν υφίσταται νομιμότητα της σύμβασης, τώρα από αυτό που διαβάζω δεν υφίσταται.

Προφανώς δεν έχουν πληρωθεί τα χρήματα, και δεν πρόκειται να πληρωθούν για αυτόν τον λόγο. Θα πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις αλλά και απαντήσεις από τα νομικά τμήματα.

Δεν είναι θέμα ηθικό, αυτό που διαβάζω εγώ για το 2014 λέει πως ουσιαστικά ότι το αρμόδιο όργανο λέει πως δεν έπρεπε να συναφθεί η σύμβαση.

Για το ότι δεν έχει προσφύγει κανείς κατά αυτής της σύμβασης

Το θέμα είναι ότι από κάπου άρχισε, και αν έχουμε τώρα μια γνωμοδότηση ότι δεν πρέπει να πληρώσει θα έχουμε μια αιτιολογία. Και αν επικυρώσει την γνωμοδότηση του ίδιου του συμβουλίου το 2014 που λέει ότι δεν έπρεπε καν να υπογραφή αυτή η σύμβαση.

Τώρα με τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών μπορεί να μην υπάρχουν και νομικές κυρώσεις. Τώρα βέβαια αφού έχει παρέλθει δεκαετία δεν υπάρχει νομική ευθήνη.

Όπως και να έχει όμως εδώ φαίνεται ότι έχει υπογραφεί κάτι που δεν ευσταθεί νομικά. 

Για το ότι δεν έχει δοθεί απάντηση για το τι συμβαίνει στο διάστημα 2012-2014 που δεν υπάρχει ανανέωση παρόλο που είχε λήξει η σύμβαση

Τώρα αν δεν υπάρχει σύμβαση η ευθύνη ε΄ναι στο σωματείο του Π.Α.Ο.Κ. . Τώρα βλέπω το εξής, ότι ακόμα δεν έχει εκταμιευθεί κάτι, ότι συσσωρεύτηκε το χρέος και ήθελαν να το δώσουν το 2014.

Αν τώρα κατατεθεί κάτι θα γίνει ενδελεχής έλεγχος από τις υπηρεσίες της νομαρχίας. Αλλά όταν ξεκινάει κάποιος να ψάχνει φέρνει αποτελέσματα, ας μην περιμένουμε όμως ευθύνες που θα αποδοθούν και κάποιος θα καταδικαστεί όσον αφορά την υπογραφή της σύμβασης τότε.

Για το ότι η μη πληρωμή του ποσού είναι μια ”ηθική δικαίωση” των πολιτών και της κ.Χαραλαμπίδου

Δεν είναι και εύκολο, έχει υπάρξει από την υπηρεσία μια απάντηση από το 2014. Άρα τώρα πρέπει να υπάρξει μια αιτιολόγηση που ουσιαστικά να αναιρεί την προηγούμενη, συνρπώς δεν είναι εύκολο πράγμα αυτό.

Και αν τίθεται εν αμφιβόλλω η υπογραφή της σύμβασης εάν πληρωθεί θα μιλάμε για μέγα σκάνδαλο και τα υπόλοιπα σωματεία της πόλης θα πρέπει να καταφύγουν σε ένδικα μέσα.

Για το αν άλλαξε το όνομα στο ρολόι της Δ.Ε.Η.

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, εγώ είμαι πάντα υπέρ της διαδραστικότητας. Αν υπάρχουν τέτοια ζητήματα θα πρέπει να τίθενται από τις πολίτες ή από οργανωμένες ομάδες πολιτών. Τώρα αφού υπάρχει αυτή η κίνηση από την κ.Χαραλαμπίδου μπορεί και ο κόσμος να επικοινωνήσει και να βοηθήσει.

Όλα αυτά όμως θα λειτουργήσουν θετικά, διότι αφού κάποιος τόλμησε να σηκώσει ανάστημα σε αυτό το κατεστημένο που δεν έδινε κανείς σημασία, τώρα θα υπάρξει μια δεύτερη σκέψη για το αν κάποιος προσπαθήσει να προκαλέσει τον κόσμο της Θεσσαλονίκης με ευνοϊκές μεταχειρίσεις κάποιον σωματείων ή ανθρώπων.

Για το αγωνιστικό κομμάτι σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο αλλά και το πως υποδέχονται οι αρειανοί της περιφέρειας αυτές τις νέες προσπάθειες

Κοιτάξτε εγώ δεν εκπροσωπώ κανέναν, το δικό μου το θέλω είναι να υπάρχει Άρης ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο σε όλα τα αθλήματα. Μεγαλύτερη είναι η αγωνία μου για τα τμήματα που δεν είναι στις πρώτες κατηγορίες.

Θα πρέπει να είναι στην πρώτη κατηγορία όλα τα τμήματα και θα πρέπει να ξεκινάμε από εκεί, θα πρέπει να είμαστε στην πρώτη κατηγορία σε όλα τα τμήματα όπως αρμόζει στον Άρη.

Τώρα στο μπάσκετ έχουμε μια σταθερή διοίκηση με έναν μεγαλομέτοχο που ως τώρα είναι συνεπής σε λόγια και σε πράξεις, ακόμα σημαντικότερο το ότι έχει παγειωθεί μια φιλοσοφία με την επιλογή του προπονητή και τις κινήσεις. Τώρα η ομάδα είναι ακόμα στο μοντάρισμα αλλά θεωρώ ότι η ομάδα θα βρει τα πατήματα της και θα είναι ανταγωνιστική.

Στο ποδόσφαιρο είναι μια άλλη συζήτηση γιατί ξεκινάει από ένα περιβάλλον αβεβαιότητας. Αυτό δεν το λέω για να αμφισβητήσω τον μεγαλομέτοχο, η αβεβαιότητα έρχεται από τα προηγούμενα που έχουμε δει.

Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από όλους, έχει πλαισιωθεί η ομάδα με εμπειρία και με παίκτες με ικανότητες, λογικά και εκεί δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα αλλά καθρέφτης των πάντων είναι το γήπεδο.

Για το πόσο διαφορετικό είναι το να ασχολείσαι με μεταγραφές και αξία παικτών αντί για προσφυγές διοικήσεις κ.τ.λ.

Τώρα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουμε περάσει σε άλλες εποχές. Παλαιότερα περιμέναμε να σχολάσουμε και να διαβάσουμε από τα σπορ του Βορρά τα νέα. Τώρα έχει αλλάξει η κατάσταση και υπάρχει μια διαδραστικότητα.

Τώρα εννοείτε ότι είναι θετικό να μην υπάρχουν προσφυγές και δικαστήρια.

Δική μου άποψη είναι πως πρέπει να υπάρχει μια ομπρέλα στον σύλλογο όπως η σύνδεσμοι που λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια ως δικλίδες ασφαλείας.

Όπως και να χει ο Α.Σ. πρέπει να ενισχυθεί και να παίζει τον ρόλο που του αρμόζει. Αν κάποια στιγμή οποιοσδήποτε μεγαλομέτοχος δεν θα είναι συνεπείς θα πρέπει να υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει κανένα τμήμα του συλλόγου να πέσει σε Β’ κατηγορία.

Θα πρέπει λοιπόν ο Α.Σ. να αποκτήσει μια αίγλη, να υπάρχουν μαζικές εγγραφές και να παίξει τον ρόλο που κατάφερε να παίξει η λέσχη φίλων Άρη.

Συνεπώς, για να μην υπάρχουν χτυποκάρδια πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την όποια κατάσταση, ένας άνθρωπος που θέλει για τον χ,ψ λόγο να επενδύσει να έρθει να το κάνει.

Για τον αυριανό αγώνα με την Μπεσίκτας

Περιμένουμε να δούμε πως θα πάει, άποψη μου είναι ότι όσο θα μπαίνουν τα τεσσάρια στο παιχνίδι θα είναι πιο ισορροπημένα τα πράγματα. Η έλλειψη τεσσαριών όμως δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την άμυνα, και πέντε γκαρντ να παίζουνε θα πρέπει να πέφτουν κορμιά.

Για το παιχνίδι ενάντια στην Λαμία

Κοιτάξτε, εγώ ποδόσφαιρο βλέπω μόνο λόγο Άρη, από μπάλα δεν μπορώ να πω πολλά, έχουν γίνει μεταγραφές, περιμένουμε να μπούνε σε ρυθμούς οι παίκτες.

Θεωρώ ότι το ρόστερ είναι ικανό να καλύψει ακόμα και κάποιο στραβοπάτημα.

Ενώ κλείνοντας ανέφερε

Αυτό που δεν πρέπει να εξαντλείτε είναι η υπομονή, αλλά η υπομονή δεν αφαιρεί από κανέναν την δυνατότητα να ασκούμε κριτική.

To Top