Διαμαρτυρία πολιτών έξω από τα δικαστήρια για τον αετό της ΑΕΚ

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν μέλη του Κόμματος για τα Ζώα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον «Οδυσσέα» τον αετό που πετούσε στο γήπεδο της ΑΕΚ.
Τις αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων είχαν προκαλέσει οι πτήσεις του «Οδυσσέα» του αετού που εμφανιζόταν στην Opap Arena, του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Μάλιστα, τη Δευτέρα (13/2) μέλη του Κόμματος για τα Ζώα βρέθηκαν έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου αναβλήθηκε για τις 3 Μαΐου 2023 η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων που έκανε το φιλοζωικό κόμμα κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ, για τις πτήσεις του «Οδυσσέα» στους εντός έδρας αγώνες της Ένωσης.

Όπως τόνισαν οι φιλόζωοι πολίτες, το άρθρο 23 του Νόμου 4830/21 απαγορεύει τη «συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων».

Πάντως, ο «Οδυσσέας» έχει σταματήσει εδώ και καιρό τις πτήσεις του στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν αυτό οφείλεται στις αντιδράσεις των φιλόζωων.

Τα μέλη του Κόμματος για τα Ζώα τόνισαν πως παρ’ όλα αυτά θα διεκδικήσουν την καταδίκη της ΠΑΕ ΑΕΚ ή τη δημόσια παραδοχή του λάθους της. «Το θέμα είναι σημαντικό, καθώς ανοίγει τον δρόμο για τη σιωπηλή κατάργηση των -σαφών- διατυπώσεων του νόμου και την επαναφορά της χρήσης ζώων σε θεάματα», τόνισε η δικηγόρος Βιολέττα Βάλτσικ.

Όπως τόνισε ο Επικεφαλής του κόμματος Νίκος Ράπτης «ως σωματείο, η ΑΕΚ πολύ συχνά τοποθετήθηκε δημόσια στο πλευρό των πιο αδικημένων και υποστήριξε προοδευτικές υποθέσεις. Τον Οκτώβριο του 2021, καμαρώσαμε τους παίκτες της ΑΕΚ να μπαίνουν στο γήπεδο κρατώντας στα χέρια αδέσποτα κουτάβια, παροτρύνοντας τον κόσμο να υιοθετεί αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Το επεισόδιο με τον αετό Οδυσσέα είναι μια παραφωνία στην ιστορία της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ δεν αγκάλιασε αυτό το απαράδεκτο σόου. Οι ΑΕΚτζήδες θέλουν την ΑΕΚ φιλόζωη, οικολογική, προοδευτική!».

 

To Top