Διατηρεί το -6 η Super League, το αποφασίζει σήμερα…

Οι ποινές που θα επιβληθούν στις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια στο τέλος της περιόδου, από τα Όργανα Αδειοδότησης της ΕΠΟ (Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο), για τη νέα σεζόν, είναι το θέμα του διοικητικού συμβουλίου της Super League που συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης (20/11, 14.00).

Η πρόταση της ΕΠΟ για καθεστώς επιτήρησης στις ΠΑΕ, απορρίφθηκε ομόφωνα από το τελευταίο συμβούλιο, στις αρχές του μήνα και αναμένεται να αποτελέσει άλλο ένα σημείο κόντρας με την Ομοσπονδία, με την οποία οι σχέσεις είναι ήδη κακές.

Στη Λίγκα σημειώνουν ότι οι ΠΑΕ ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές ενώ και οι σύλλογοι που εξασφαλίζουν την έξοδο τους στην Ευρώπη περνούν από το… κόσκινο της UEFA άρα δεν υπάρχει λόγος και για νέο έλεγχο.

Η τάση λοιπόν, που υπάρχει, είναι να παραμείνει η υπάρχουσα τιμωρία για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια λόγω βιωσιμότητας, η αφαίρεση δηλαδή έξι βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Όπως σημειώνουν στον Συνεταιρισμό, αναφορικά με το -6 που είχε «περάσει» πέρσι, γλυτώνοντας τον Παναθηναϊκό από τον υποβιβασμό, «δεν είναι δυνατόν κάθε χρονιά να αλλάζουν οι ποινές».

Αυτό που μένει  να επιβεβαιωθεί, είναι η συγκεκριμένη τάση καθώς, υπάρχουν και παράγοντες που συμφωνούν με την πρόταση της ΕΠΟ. Φέρονται όμως, να είναι η μειοψηφία…

To Top