ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Διατροφολόγος Άρη: “Απαραίτητη η σωστή διατροφή, ο Άρης όπως οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης”

Ο διατροφολόγος του Άρη Τάσος Βαμβάκης μίλησε στα ερτζιανά με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου εστιατορίου στο Νέο Ρύσιο για τους ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά ανέφερε:

Ξεκίνησε η ομάδα, να έχουμε καλή αρχή, η ομάδα θα ξεκινήσει να τρώει μαζί, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι πολύ σημαντικό αυτό για κάθε αθλητή.

Για τους λόγους που αυτό συμβαίνει:

Οι λόγοι είναι και ψυχολογικοί, μια ομάδα είναι μια οικογένεια, αυτό δένει την ομάδα, αλλά και είναι ουσιαστικοί, γιατί ένα σώμα που το καταπονείς πρέπει να του δώσεις άμεσα ότι χρειάζεται για να αναπληρώσεις ότι χρειάζεται ενόψει της επόμενης ημέρας για να αποδόσει και πάλι η προπόνηση.

Για την διαδικασία που ακολουθείται και τα οφέλη:

Κάθε μέρα αξιολογείται βάση της καταπόνησης και της έντασης της προπόνησης με στόχο να είναι όλοι έτοιμοι κάθε μέρα σε κάθε προπόνηση, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, η σωστή διατροφή έχει σχέση ακόμη και με τον τραυματισμό.

Έναν οργανισμό που δεν τον τροφοδοτείς με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά κατά την διάρκεια της αποκατάστασης κατευθείαν με το πέρας της άσκησης ουσιαστικά του αφήνεις ένα ποσοστό του μυ που δεν έχει αποκατασταθεί, εάν δεν υπάρχει σωστή αναπλήρωση προκύπτουν μικροτραυματισμοί που μπορεί κάποια στιγμή να φτάσει αυτό σε έναν μεγαλύτερο τραυματισμό.

Για το αν ακολουθείται η ίδια διατροφή σε όλους τους αθλητές:

Το φαγητό είναι το ίδιο για όλους τους αθλητές, εκτός από κάποιες θρησκευτικές γιορτές, αν κάποιος για παράδειγμα δεν τρώει κρέας θα αντικατασταθεί.

Για το μενού που ακολουθείται:

Σήμερα το μενού για παράδειγμα είχε ρύζι ολικής άλεσης, με πατάτα, κοτόπουλο, σαλάτα παντζάρι, πράσινη σαλάτα και ψωμί.

Καλύπτεις όλα τα θρεπτικά συστατικά σε επίπεδο που πρέπει και με την ποιότητα που πρέπει, το οποίο είναι πολύ σημαντικό.

Για το αν υπάρχουν εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται ο Άρης:

Υπάρχει εταιρία με την οποία συνεργαζόμαστε, με την οποία βρίσκομαι εγώ σε επικοινωνία για το τι θα ετοιμάζουν, όπως το ίδιο θα ισχύει και για το πρωινό.

Θα υπάρχει συγκεκριμένο πρωινό στο Νέο Ρύσιο με την ίδια λογική.

Για την σημασία μιας τέτοιας προσέγγισης:

Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να δουλέψεις με άλλη προσέγγιση, δεν μπορεί να μην έχεις στήριξη διατροφής, γευμάτων σχεδιασμένων, η καταπόνηση είναι μεγάλη και τα πολλαπλά γεύματα είναι απαραίτητα ώστε να μπορέσει ο οργανισμός για να ανταπεξέρθει.

Για το πως το δέχτηκαν οι παίκτες:

Στην αρχή ήταν λίγο σαστισμένοι, μέχρι να βρούνε την ροή, τελικά δημιουργήθηκε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία.

To Top