ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Διαφορετικός Άρης στην Πάτρα, με ίδια συνταγή για το 5X5! (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Διαφορετικός Άρης θα παρουσιαστεί σήμερα (17:00) στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα για την 11η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Επιστρέφουν στην δράση Βασίλης Καββαδάς και Βλάντο Γιάνκοβιτς, απουσιάζει ο Μάικλ Τζένκινς και στόχος είναι να μην αλλοιωθεί ο καλός αγωνιστικός ρυθμός που έχει αποκτήσει η ομάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι κίτρινοι μετρούν τέσσερις σερί νίκες, πέντε στους έξι τελευταίους αγώνες, παρουσιάζοντας βελτίωση στην απόδοσή τους, με πολύ πιο ομαδικό μπάσκετ, με εμπλοκή περισσότερων παικτών στο παιχνίδι, με συνεργασίες και αύξηση της παραγωγικότητάς τους.

Πρέπει να μείνουν στον ίδιο δρόμο και να συνεχίσουν να βελτιώνονται, να συνεχίσουν να νικούν και να μπουν στο 2017 με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για τις υποχρεώσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Πάτρα δεν είναι ποτέ εύκολο πέρασμα. Μπορεί να γίνει, όμως, αν ο Άρης παρουσιαστεί σοβαρός, συγκεντρωμένος και αυξήσει τα καλά διαστήματά του μέσα στον αγώνα.

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας έφερε στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια ισάριθμες νίκες με αύξηση των ασίστ (άρα και των συνεργασιών) και βελτίωση του ποσοστού ευστοχίας έξω από τα 6,75μ..

Οι κίτρινοι είχαν στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια 16,2 ασίστ και 42/95 τρίποντα, ποσοστό ευστοχίας 44,2%, ενώ και στα δίποντα παρουσίασαν βελτίωση με 55% (77/140).

Προσθήκη ποιότητας με Καββαδά – Γιάνκοβιτς

Η προσθήκη των Καββαδά και Γιάνκοβιτς προσθέτει ποιότητα και στην περιφέρεια και στην ρακέτα, έστω κι αν αμφότεροι δεν μπορεί να είναι 100% έτοιμοι. Ειδικά ο Καββαδάς που απουσίασε σχεδόν δύο μήνες είναι λογικό να χρειαστεί χρόνο για να βρει τα πατήματά του μέσα στο γήπεδο.

Ελλείψει Τζένκινς, ο Άρης χάνει έναν αξιόπιστο σκόρερ, έναν πολύ καλό σουτέρ και θα πρέπει οι υπόλοιποι που θα αγωνιστούν στην θέση του να καλύψουν το κενό του. Πρωτίστως οι Μούρτος, Ζάρας, Γιάνκοβιτς και δευτερευόντως ο Μαρμπλ, που εσχάτως δεν παίζει πολύ.

Σε κάθε περίπτωση ο Άρης είναι το φαβορί και στην σημερινή αναμέτρηση, έχει την ευκαιρία να κάνει την πέμπτη σερί νίκη του, γιατί και ο Απόλλωνας θα παραταχθεί με αρκετά προβλήματα, καθώς πολλοί παίκτες του δεν προπονήθηκαν λόγω τραυματισμών μέσα στη βδομάδα.

To Top