ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου: “Οι ταινίες χρέος μας στη μνήμη του Άλκη για την άγρια δολοφονία του” (audio)

Με θέμα την οπαδική βία σε μονόλεπτες ταινίες από νέους και νέες 18-30 θα πραγματοποιηθεί το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η κίνηση αυτή έγινε με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο φλέγον ζήτημα της οπαδικής βίας που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ελλάδα.

Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης μίλησε στον FLASH 99,4 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-PRESS” για την πρωτοβουλία αυτή.

Όπως είπε: “Η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν μεγάλη καθώς συγκεντρώθηκαν 71 υπέροχες ταινίες, άλλες συγκινητικές, άλλες σκληρές, άλλες με ελπίδα, με φόντο την οπαδική βία. Η επιτροπή τις 13 καλύτερες ταινίες, οι οποίες προβάλλονται από την ΕΡΤ 3  και θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 63ης διοργάνωσης, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στις 17:00, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος, στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης”.

Για την… σπίθα που άναψε ώστε να παρθεί αυτή η πρωτοβουλία, ο Ανδρεαδάκης τόνισε πώς: “Το Φεστιβάλ έχει στόχο να πιάνει και θέματα ταμπού και θέματα της σύγχρονης εποχής, όπως ο πόλεμος, η φτώχεια, η ενεργειακή κρίση. Ό,τι μπορεί να συζητάει και να απασχολεί την κοινωνία μας. Η άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού ήταν ένα μεγάλο θέμα που απασχόλησε την κοινωνία μας, ήταν χρέος μας στη μνήμη του να ασχοληθούμε φέτος θεματικά με αυτήν”.

To Top