Δικάστηκαν Γκαγκάτσης, Γκιρτζίκης για την υπόθεση των τηλεοπτικών του Κυπέλλου

Ολοκληρώθηκε η δίκη με κατηγορούμενους τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση και Γιώργο Γκιρτζίκη και αφορούσε την υπόθεση των τηλεοπτικών του Κυπέλλου της περιόδου 2004-2006. Στις 13 Μαρτίου η απόφαση.

Οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και Γιώργος Γκιρτζίκης, δικάστηκαν την Τετάρτη (4/3)  στο Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας καθώς σύμφωνα με το βούλευμα προκάλεσαν ζημία στα ταμεία της ΕΠΟ ύψους 300.000 ευρώ.

Μαζί τους και οι πρώην αναπληρωτές πρόεδροι Βασίλης Χατζηαποστόλου και Γιάννης Οικονομίδης, οι σύμβουλοι Γιώργος Σιντόρης και Σωκράτης Παπαδόπουλος, καθώς και οι επιχειρηματίες Πασχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κόγιας.

Η υπόθεση αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 2004-2006 με την πλευρά των κατηγορούμενων να υποστηρίζει πως η κατηγορία πρέπει να παραγραφεί και πως η ζημιά για την ΕΠΟ δεν ήταν 300.000 ευρώ αλλά 90.000 ευρώ αφού το υπόλοιπο 70% η ομοσπονδία το μοίρασε στις ομάδες για τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο τις δύο αυτές χρονιές.

Η υπερασπιστική τους γραμμή τόνισε στο δικαστήριο πως μετά τις αλλαγές που έχουν γίνει στον ποινικό κώδικα, για κακουργηματική απιστία πρέπει η ζημιά να είναι 120.000 ευρώ και άνω, και η ζημιά στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι 90.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως πλέον δεν υπάρχει κακούργημα αλλά πλημμέλημα και πως έχει παραγραφεί.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε έγγραφο από την ΕΠΟ που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό των κτηγορούμενων ενώ και νομικοί της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην κατάθεσή τους ανέφεραν πως η ζημιά ήταν 90.000 ευρώ.

Πλέον, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου η οποία θα γίνει γνωστή στις 13 Μαρτίου.

To Top