ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δική Άλκη: Νέα αποκαλυπτική μαρτυρία! «Επίθεση με μαχαίρι είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας – Ποιο ήταν το σχέδιο των δραστών»

«Είναι δώδεκα άτομα. Θέλανε εκδίκηση. Η όλη μας εκτίμηση ήταν ότι έψαχναν λιγότερους από αυτούς οπαδούς του Άρη για να έχουν αριθμητική υπεροχή». Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που κλήθηκε για τρίτη μέρα να δώσει με την κατάθεσή του φως στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο αστυνομικός επεσήμανε ότι οι 12 κατηγορούμενοι δεν φαίνεται να είχαν κάποιο συγκεκριμένο στόχο αλλά να προχώρησαν σε καταδρομική επίθεση της παρέας του αδικοχαμένου Άλκη που βρισκόταν επί της οδού Γαζή. «Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει. Ήθελαν να κάνουν ζημιά και η ζημιά να είναι μεγάλη. Η επίθεση με μαχαίρι είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός.

Ο μάρτυρας, η υπηρεσία του οποίου διενήργησε τις έρευνες για τη σύλληψη των 12 εμπλεκόμενων προσώπων, κλήθηκε να απαντήσει σε πλήθος ερωτήσεων, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό καθώς και ένα επεξεργασμένο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

«Σήμερα συνέχισε να εξετάζεται ο αστυνομικός. Τελείωσε την κατάθεσή του. Το σημαντικό από τη συγκεκριμένη κατάθεση είναι πως ανέφερε ότι με βάση το πώς έγινε η οπαδική επίθεση στον Άλκη και στους υπόλοιπους δεν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των «12», Απόστολος Λύτρας.

«Δηλαδή ο αστυνομικός επιβεβαίωσε, με βάση το πώς έγινε η επίθεση ότι πρόθεση των συγκεκριμένων δεν ήταν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή αλλά απλά να εμπλακούν σε ένα περιστατικό βίας μεταξύ οπαδών το οποίο είναι σύνηθες δυστυχώς φαινόμενο», όπως πρόσθεσε. Μετά το πέρας της εξέτασης του αστυνομικού, ο Απόστολος Λύτρας αιτήθηκε να καταθέσουν ως μάρτυρες στο δικαστήριο οι τέσσερις αστυνομικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας, που έφτασαν πρώτοι στη Χαριλάου μετά τη δολοφονία του 19χρονου.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, Αλέξης Κούγιας, τόσο κατά τη διάρκεια της δίκης όσο και αργότερα σε δηλώσεις του, υπογράμμισε πως όλοι οι κατηγορούμενοι έπαιξαν το ρόλο τους στην υπόθεση που είχε ως συνέπεια τον τραγικό θάνατο του 19χρονου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όποιος ήταν στην αίθουσα κατάλαβε τι είπε ο αστυνομικός. Τώρα το πώς το αντιλαμβάνεται ο κάθε συνάδελφος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός κατηγορουμένου με τόσο σοβαρό κατηγορητήριο είναι υποκείμενο θέμα αλλά και θέμα προσωπικού και νομικού αυτοσεβασμού. Σήμερα ο συγκεκριμένος αστυνομικός έδωσε ακόμη πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Οι κατηγορούμενοι όταν κρατούνταν στη ΓΑΔΘ και μάλιστα αυτοί που συνελήφθησαν με εντάλματα πέντε μέρες μετά μιλούσαν παρα πολύ. Ο 12ος που διάλεξε για τον εαυτό του το ρόλο του ταξιτζή -λες και αυτό δεν είναι συμμετοχή- φαίνεται από απολογίες συγκατηγορουμένων του όχι μόνο ότι κατέβηκε από το αυτοκίνητο αλλά μαχαίρωνε τον Άλκη όταν ήταν πεσμένος κάτω. Αυτα είναι πράγματα που θα φανούν στην πρόοδο της δίκης. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Σημειώνεται πως νωρίτερα προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον Βασίλη Ταουξή συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, τον 12ο λεγόμενο και ως «ταξιτζή».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του αστυνομικού και την ώρα των ερωτήσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, μετά την προβολή επεξεργασμένου βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, ο κ. Κούγιας αντέδρασε στις εκφράσεις ορισμένων συνηγόρων που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο η παρέα του Άλκη Καμπανού να ήταν ομάδα περιφρούρησης οπαδών του Άρη. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κούγιας ώστε να εκφράσει την αντίθεσή του, προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων δικηγόρων που δεν έχουν θέσει ακόμη τις ερωτήσεις τους, με τον συνήγορο υπεράσπισης, κ. Νικόλαο Χατζηνικολάου να τονίζει πως πολλοί συνάδελφοί του, όπως και ο ίδιος περιμένουν τρεις ημέρες χωρίς να πάρουν το λόγο.

Ο Βασίλης Ταουξής αποκάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Κούγια «όνειδος της δικηγορίας», κατηγορώντας τον για «ανοησίες και ψέματα», με τον δεύτερο να απαντά «να δούμε πώς θα ξεπεράσεις τις απολογίες που λένε ότι ο δικός σας μαχαίρωνε τελευταίος».

Η δική θα συνεχιστεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου με την κατάθεση του οδηγού αυτοκινήτου που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τον τόπο τέλεσης του εγκλήματος. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας διερχόταν από το σημείο και το όχημά του βρέθηκε πίσω από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα των κατηγορουμένων.

To Top