ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δικαίωση για τα 96 θύματα του Χίλσμπορο!

Το Δικαστήριο του Ουόρινγκτον, 27 χρόνια μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο, δικαίωσε τις 96 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους. Οι ευθύνες βαραίνουν τις Αστυνομικές Αρχές για ανθρωποκτονία εξ αμελείας!

Έπειτα από δύο χρόνια ακροάσεων πάνω στα αίτια της τραγωδίας του Χίλσμπορο στις 15 Απριλίου του 1989 που οδήγησε στον θάνατο 96 ανθρώπους, το Δικαστήριο του Ουόρινγκτον δικαίωσε το πρωί της Τρίτης τις 96 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους 27 χρόνια πριν.

Σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου, οι εγκληματικές ενέργειες της αστυνομίας που επέτρεψαν την αθρόα είσοδο των οπαδών της Λίβερπουλ στην κερκίδα «Λέπινγκς Λέιν» του Χίλσμπορο ήταν αυτές που αποτέλεσαν την αιτία της τραγωδίας.

«Ανθρωποκτονία εξ αμελείας» το άκουσμα της απόφασης του Δικαστηρίου, δικαιώνοντας ουσιαστικά τις ψυχές των 96 ανθρώπων που «έφυγαν» πριν από 27 χρόνια στη μεγαλύτερη τραγωδία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Στη συγκεκριμένη απόφαση καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι απαντήσεις των ενόρκων σχετικά με τις ευθύνες των Αστυνομικών Αρχών που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 96 αθώων ανθρώπων. Μάλιστα, όπως ακούστηκε, καμία συμπεριφορά των οπαδών δεν προκάλεσε το μοιραίο.

Παράλληλα ευθύνες βαραίνουν και την ασφάλεια της Σέφιλντ Γουένσντεϊ σχετικά με τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί για την αναμέτρηση του ημιτελικού της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ εκείνο το απόγευμα στο Χίλσμπορο. Όπως τονίστηκε, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για την καθυστέρηση της έναρξης της αναμέτρησης.

Η απόφαση αυτή αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στα 96 άτομα που έχασαν τη ζωή τους, ενώ συνάμα είναι και μία δικαίωση για τις οικογένειες των θυμάτων που τόσα χρόνια διψούσαν για την απόδοση της δικαιοσύνης και για το άκουσμα της αλήθειας.

To Top