Δικηγόροι πιστωτών επικοινωνούν με την ΚΑΕ και ζητούν διακανονισμούς ενόψει άρθρου 99!

Η έκδοση προσωρινής διαταγής για υπαγωγή στο άρθρο 99 στην ΚΑΕ Άρης αιφνιδίασε πολύ κόσμο, άλλους θετικά, άλλους αρνητικά. Νομικοί εκπρόσωποι των πιστωτών του Άρη επικοινώνησαν με τη νομική υπηρεσία της ΚΑΕ για διαφορετικούς λόγους, είτε για να ενημερώσουν ότι θα παρασταθούν στο δικαστήριο για να μη μπει η ΚΑΕ στο άρθρο 99, είτε για να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση.

Από το ρεπορτάζ των πρώτων ημερών μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής αυτό που προκύπτει είναι ότι υπάρχουν πιστωτές οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο να μην πληρωθούν ποτέ, αν η ΚΑΕ πτωχεύσει, επικοινώνησαν με τους νομικούς της ΚΑΕ ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση και να επιτευχθούν συμφωνίες διακανονισμού των οφειλών.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι άλλοι πιστωτές που είναι πιο “σκληροί” διαπραγματευτές και τόνισαν ευθύς εξαρχής ότι θα παραστούν στο δικαστήριο της 22ας Φεβρουαρίου με στόχο να μην επιτρέψουν τον Άρη να μπει στις διατάξεις του άρθρου 99.

Η ΚΑΕ ακούει με προσοχή και τις δύο… τάσεις, αλλά έχει και ξεκάθαρο στόχο. Πρώτα θέλει να επιτευχθεί συμφωνία για τα χρέη προς το δημόσιο, τα οποία είναι το 40% του συνολικού χρέους, εν συνεχεία να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με όσους έχουν καρτέλες (π.χ. Τζεβελέκης), κομμάτι το οποίο θα καλύψει το 10% του χρέους και εν συνεχεία θα ασχοληθεί με τους παίκτες.

 

To Top