Διοικητικό συμβούλιο… χωρίς λέξη για εκλογές στην ΕΟΚ!

Με τον χρόνο για τις αρχαιρεσίες του φθινοπώρου να μετράει αντίστροφα, μία ακόμη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΟΚ ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικό θέμα συζήτησης. Στο κενό οι προσπάθειες Βασιλακόπουλου για προώθηση της υποψηφιότητας Τάκη Τσαγκρώνη.  

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ ήταν αρχικά προγραμματισμένο για την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά λόγω καύσωνα μετατέθηκε για την 6η Ιουλίου, με την προϋπόθεση ότι όλα τα μέλη από τις Ενώσεις της επαρχίας, θα ήταν παρόντα ώστε να υπάρχει απαρτία (τελικά απουσίασαν τα μέλη του ΕΣΑΚΕ και ο Κώστας Παρίσης).

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, λοιπόν, θα περίμενε κανείς μία συνεδρίαση που θα ασχολούνταν τόσο με τις επερχόμενες εκλογές και την γραμμή που θα ακολουθήσει η απερχόμενη διοίκηση, όσο και με τον απολογισμό μίας ιδιαίτερης σεζόν, που λόγω κορονοϊού δεν ολοκληρώθηκε με την διακοπή να οδηγεί τελικά σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Ωστόσο, στο Δ.Σ που ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες (διήρκεσε μόλις μία ώρα) συζητήθηκε κυρίως το τυπικό θέμα της επικύρωσης του καλεντάρι και οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της νέας σεζόν, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πικρία του για τους χειρισμούς της Πολιτείας σε ζητήματα που άπτονται των εκλογών.

Ίσως, βέβαια, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος να μην είχε τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα, αφού την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκε την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ενώ το πρωί, λίγες ώρες πριν το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας βρέθηκε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά (με συνοδό τον Κυριάκο Ταβουλαρέα).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο απερχόμενος πρόεδρος δεν βρήκε καθόλου πρόσφορο έδαφος για να προωθήσει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του γενικού γραμματέα, Τάκη Τσαγκρώνη, το οποίο πάντως, δεν τυγχάνει αποδοχής από την πλειοψηφία των μελών.

Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα και τις διαρροές περί της βέβαιης συμμετοχής του στις εκλογές, ο «ισχυρός άνδρας» του ελληνικού μπάσκετ φαίνεται ότι συνειδητοποιεί ολοένα και περισσότερο ότι δεν θα είναι υποψήφιος (λόγω των ηλικιακών κριτηρίων του νέου αθλητικού νόμου) και προσπάθησε να προωθήσει τον Πατρινό παράγοντα και επί χρόνια στενό του συνεργάτη.

Το κλίμα, όμως, δεν είναι καθόλου θετικό για τον επί σειρά ετών νο2 της ΕΟΚ και ίσως και γι’ αυτό, ο ογδονταενός ετών παράγοντας δεν δημοσιοποίησε καθόλου τις σκέψεις του, ενώπιον του Δ.Σ.

Όλα δείχνουν ότι μέσα στις επόμενες μέρες, δεν αποκλείεται να βγει στην επιφάνεια το όνομα μίας νέας υποψηφιότητας, που θα εκφράζει την πλειοψηφία των συμβούλων που πρόσκεινται στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και σύμφωνα με κάποιες πηγές, ορισμένοι εξ’ αυτών συσκέφτηκαν ατύπως μετά το πέρας του διοικητικού συμβουλίου.

Πηγή: gazzetta.gr

 

To Top