Διούδης: “Μένοντας μια γροθιά θα σωθούμε”

Ο Σωκράτης Διούδης έβαλε το δικό του λιθαράκι στην πρώτη φετινή νίκη του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με το 1-0 επί του Πανιωνίου και μίλησε για αυτήν αλλά και την μάχη της παραμονής.

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη μίλησε στο sport24.gr για το πώς έζησε το 1-0 επί της ομάδας της Νέας Σμύρνης, το παιχνίδι που ακολουθεί και πάλι εντός έδρας τη φορά αυτή με την Βέροια την Κυριακή εκφράζοντας τη σιγουριά του για την παραμονή στην Super League κι έχοντας κλειστά τα αυτιά του στα μεταγραφικά σενάρια που τον εμπλέκουν.

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου με την οποία ο Άρης έπασε το ρόδι σημειώνοντας την πρώτη φέτος στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο Διούδης τόνισε“Καιρός ήταν να κερδίσουμε και στην έδρα μας και πολύ περισσότερο σε ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ στην μάχη που δίνουμε για να ξεκολλήσουμε από την τελευταία θέση και να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής μας”.

Για το ότι πριν από την σέντρα γινόταν λόγος για πάση θυσία νίκη σε αυτά τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Πανιώνιο και Βέροια εξήγησε: “Κάναμε το πρώτο βήμα και πλέον μας απομένει άλλο ένα αλλιώς δεν θα σημαίνει τίποτα η χθεσινή μας νίκη παρά το ότι μας έδωσε τους τρεις βαθμούς. Πάμε να κάνουμε άλλο ένα βήμα τώρα κόντρα στην Βέροια και συνεχίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι μέχρι τέλους”.

Για το ότι οι παίκτες του Άρη έδειξαν να μην το βάζουνε κάτω παρά το ότι στο ημίχρονο το σκορ παρέμενε στο 0-0 με τον Μπακασέτα να είχε δοκάρι είπε: “Μπήκαμε και βγήκαμε από τα αποδυτήρια με το ίδιο πιστεύω και θέλω να πάρουμε τη νίκη και τα καταφέραμε με το γκολ του Αγκάνθο που ήρθε σε ένα σημαντικό σημείο με τον Πανιώνιο ουσιαστικά να μην μας απείλησε ιδιαίτερα μέχρι τη λήξη. Πλέον και όπως είπα κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε”.

Ο Διούδης δεν αρνήθηκε πως μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τοπούζη κάτι στριφογύριζε στο μυαλό του: “Από την στιγμή που σκοράραμε και μετά δεν θα έλεγα ότι φοβήθηκα αλλά στο μυαλό μου υπήρχε συνεχώς το παιχνίδι που χάσαμε στην Λιβαδειά παρά το ότι δεν είχα αγωνιστεί σε εκείνο αφού ήμουνα εκτός αποστολής.

Για αυτό και συνεχώς από τότε λέω μακριά από μας να ζήσουμε κάτι ανάλογο. Ωστόσο και παρά το ότι χάσαμε από τον Λεβαδειακό θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει όπως και να έχουμε κάτι παραπάνω από τις δύο ισοπαλίες με την Ξάνθη στην έδρα μας και με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο”.

Για το ότι χρειάστηκαν να περάσουνε 112 μέρες από την τελευταία νίκη του Άρη, αυτή πριν από έναν γύρο παρά μία αγωνιστική στην Βέροια επί της τοπικής ομάδας, και ότι η πρώτη εντός έδρας ήρθε στην 24η αγωνιστική ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη τόνισε:

“Η απάντηση είναι πολύ απλή. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη σε συνδυασμό και με την μεγάλη θέληση για νίκη εντός έδρας. Ο κόσμος είναι στο πλευρό μας και μας βοηθάει αλλά όταν το παιχνίδι δεν μας βγαίνει φορτωνόμαστε με άγχος και αυτό μας είχε κοστίσει μέχρι χθες. Η νίκη μας όμως επί του Πανιωνίου σίγουρα μας άλλη ψυχολογία για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Βέροια και πάλι στην έδρα μας την Κυριακή”.

Σχετικά με το αν έχουνε βγει κομπιουτεράκια για το όριο βαθμών επίτευξης της παραμονής τόνισε: “Δεν ασχολούμαστε με κομπιουτεράκια και τι κάνουνε οι υπόλοιποι. Κοιτάμε μόνο εμάς να κερδίζουμε και όπως όλα δείχνουν το όριο παραμονής θα είναι στους 33-34 βαθμούς και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε”, για να υπογραμμίσει:

“Αδικούμαστε από την βαθμολογική μας θέση γιατί αξίζαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς σύμφωνα με την ροή παιχνιδιών μας όπως τα δύο εκτός έδρας. Στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη όπου ισοφαριστήκαμε στο 94΄ και στην Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό όπου χάσαμε στο 95′”.

Όσον αφορά την δική του χθεσινή εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο αρκέστηκε να πει: “Είχα μια σταθερή εμφάνιση με καλή συνεργασία με τα υπόλοιπα παιδιά”, ενώ για το κλειδί της προσπάθειας του Άρη να πετύχει την παραμονή του δήλωσε: “Θα είναι η άμυνά μας όπως εξάλλου δείξαμε και στα τρία τελευταία παιχνίδια μας όπου έχουμε δεχθεί μόλις ένα γκολ”.

Για την συμβολή του Σούλη Παπαδόπουλου με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη και με δεδομένο ότι γνώριζε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές από την περσινή του θητεία ο Διούδης επισήμανε“Το έργο του φέτος είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρσι όπου υπήρχανε πέντε παιχνίδια και είχαμε πει ότι θα τα δώσουμε όλα. Σίγουρα μας βοήθησε στον ψυχολογικό τομέα και αυτό φαίνεται”.

Επί προσωπικού και με δεδομένο ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του με την ΠΑΕ Άρης και το ότι στην πορεία προέκυψαν σενάρια περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού τόνισε: “Το μυαλό μου είναι μόνο στον Άρη και το πώς θα καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα”, για να καταλήξει για την μάχη της παραμονής ότι:

“Θα πρέπει να μείνουμε μέχρι το τέλος διοίκηση, ομάδα και κόσμος ενωμένοι σαν μια γροθιά και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε να σωθούμε”.

To Top