Διούδης: “Μου ήρθε… ξαφνικά”

Ο νεαρός γκολκίπερ του Άρη, Σωκράτης Διούδης, μία μέρα μετά από την πρώτη του εμφάνιση κάτω από τα γκολπόστ των κιτρίνων στον αγώνα με τον ΟΦΗ, μίλησε για το ματς, αλλά και την φετινή προσπάθεια της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

«Μου ήρθε λίγο ξαφνικά, αλλά ομολογώ ότι ήμουν έτοιμος, αφού το περίμενα εδώ και καιρό. Δουλεύω καθημερινά για μια ευκαιρία, που ναι μεν δεν την περίμενα τόσα σύντομα, αλλά είναι πάντα καλοδεχούμενη», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα, αλλά και τις απαιτήσεις της θέσεις. Οφείλω να έχω υπομονή, να δουλεύω και να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ πιστεύω ότι ανταπεξήλθα με τον καλύτερο τρόπο. Παιχνίδι με παιχνίδι και όσο αγωνίζομαι καλά, θα βελτιώνομαι και θα είμαι καλύτερος. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να γνωρίζω ότι υπάρχει ένας προπονητής που με εμπιστεύεται ανά πάσα στιγμή.

Ερωτηθείς για την εικόνα του Άρη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο νεαρός τερματοφύλακας επισήμανε: 

«Πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, όντας εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με την πρεμιέρα. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο ρυθμό του ρυθμού της αναμέτρησης, δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου αλλά σταθήκαμε άτυχοι και άστοχοι στην τελική προσπάθεια».

Όταν κλήθηκε να μιλήσει για το τι θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει, επεσήμανε: «Είμαστε μια νεανική ομάδα, που μας λείπει η εμπειρία, αλλά στον αντίποδα έχουμε να αντιπαρατάξουμε διάθεση και πάθος για διάκριση. Θεωρώ ότι είμαστε κάπως πίσω στο επιθετικό κομμάτι, εκεί όπου πρέπει να δουλέψουμε πολύ στα τελειώματα και στον τρόπο ανάπτυξης. Η ομάδα στηρίζεται στην αμυντική της συνοχή, αλλά φάνηκε ότι μπορούμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά τη φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει ο Μάκης Κατσαβάκης στην ομάδα τόνισε: 

«Επιζητεί να είμαστε δεμένοι και να εμφανίζουμε συνοχή. Να είμαστε μια ομάδα που θα τρέχει σωστά στο γήπεδο και θα προσπαθεί να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα, ενώ όταν το ευνοούν οι συνθήκες, να βγαίνει μπροστά και να απειλεί.

Πιστεύω ότι αυτός ήταν εξαρχής και στόχος της διοίκησης, να έρθει δηλαδή ένας άνθρωπος στον πάγκο που θα έχει καλή επικοινωνία με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι το καταφέρνει αρκετά καλά, σιγά-σιγά δένουμε σαν ομάδα και πιστεύω ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά».

Μιλώντας για τον στόχο της φυγής στο εξωτερικό κάποια στιγμή στην καριέρα του ο Σωκράτης Διούδης ανέφερε: 

«Ασφαλώς είναι στο μυαλό κάθε νέου ποδοσφαιριστή και αποτελεί πρόκληση. Το επίπεδο που δουλεύουν οι ομάδες του εξωτερικού είναι διαφορετικό. Πρωταρχικός στόχος όμως είναι να παίζουμε στις ομάδες μας και να βελτιωνόμαστε».

Για τον κόσμο του Άρη, που έδειξε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας παρά τις δυσκολίες, υπογράμμισε: 

«Δε μου φάνηκε τίποτα περίεργο. Η στήριξη του κόσμου είναι φυσιολογική αν σκεφτούμε την ιστορία και τη δυναμική του Άρη. Σιγά-σιγά ο κόσμος καταλαβαίνει πως τα πράγματα θα ?ναι αρκετά δύσκολα φέτος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και στήριξη στα νεαρά παιδιά».

Τέλος, επιχειρώντας να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη, είπε: 

«Είμαστε νέα παιδιά, σε μια νέα ομάδα, που διψάμε για διάκριση και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία, με στόχο ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ξέρουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε και το βάρος της φανέλας που φοράμε, αλλά ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα είναι δύσκολα και διαφορετικά σε σχέση με άλλες χρονιές».

To Top