ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διούδης: «Να δοθούν ευκαιρίες στους νέους παίκτες»

Ο Σωκράτης Διούδης, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Εθνικής Νέων στον τελικό κόντρα στην Ισπανία, μίλησε για την πορεία της ελληνικής ομάδας, για τις φιλοδοξίες του με τον Άρη, αλλά και για το μήνυμα που πρέπει να στείλει αυτή η επιτυχία της Εθνικής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σωκράτης Διούδης στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για τη γεύση που του αφήνει η πορεία της Εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Μας μένει μια πικρία, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενη που καταφέραμε τόσα πολλά σε αυτό το τουρνουά. Είναι δύσκολο να είμαστε στενοχωρημένοι αφού είμαστε στους δύο καλύτερους της Ευρώπης».

Για το μήνυμα που πρέπει να πάρουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας: «Υπάρχει πολύ μέλλον, αλλά είναι κουραστικό να το λέμε συνέχεια. Αυτό θα πρέπει να το δούνε αυτοί που έχουν τις τύχες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να γίνει κάτι τέτοιο. Οι ομάδες μας δεν έχουν πολλά περιθώρια. Πολλά παιδιά αν δεν πάρουν ευκαιρίες σκέπτονται το εξωτερικό. Αν δεν μας αξιοποιήσουν είναι η μόνη λύση».

Για τους σκάουτερ από το εξωτερικό: «Δεν θα πω για εμένα. Σίγουρα σε τόσο υψηλό επίπεδο σε παρακολουθούν και σε μια ομάδα με τόσο ταλέντο θα έχουν παρακολουθηθεί πολλοί από εμάς».

Για τους ανθρώπους που θέλει να ευχαριστήσει: «Θέλω να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο που είχα σαν δεύτερο πατέρα, τον Αλέκο τον Περγαμηνέλη. Μου έμαθε τα πάντα. Οι γονείς μου είναι αυτονόητο ότι με βοήθησαν. Ο πατέρας μου με έτρεχε συνέχεια στις προπονήσεις και του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Για τις ευκαιρίες που πρέπει να πάρει και για τους φετινούς στόχους του με τον Άρη: «Δεν είναι δουλειά μου να τα λέω αυτά. Αντικειμενικά πάντως πιστεύω ότι δικαιούμαστε να πάρουμε τις ευκαιρίες. Δεν έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά αφού το έφεραν έτσι οι συγκυρίες είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με τους ομαδικούς,. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα για το καλύτερο δυνατό. Είναι μια δύσκολη περίοδος για τον Άρη, αλλά με τα παιδιά που μίλησα έχουμε μεγάλη θέληση».

Για το ότι ο Άρης είχε εκπροσωπήσει στην Εθνική και σε επίπεδο ανδρών με τον Σηφάκη, αλλά και σε επίπεδο Νέων με τον ίδιο: «Ο Άρης πάντα είχε παράδοση. Ακόμη και ο Μάρκος (σ.σ. Βελλίδης) αυτή τη χρονιά ήταν σίγουρα στις 5 επιλογές του Σάντος. Κάναμε πολύ καλή δουλειά και το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Όλοι ήταν πολλοί καλοί, ακόμη και ο Γιακούποβιτς. Λογικά το δίδυμο θα είναι Βελλίδης – Διούδης φέτος».

Για τον Μάκη Κατσαβάκη: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Και με τους ανθρώπους της διοίκησης που είχα μιλήσει μας είχαν πει ότι θα ψάξουν προπονητή που να δουλεύει με μικρούς παίκτες. Είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και σίγουρα η επιλογή του προπονητή είναι πολύ σημαντική».

Στον επίλογό του αναφέρθηκε στην προετοιμασία του με τον Άρη: «Δύο τρεις μέρες πιστεύω ότι θα ξεκουραστούμε και μετά θα ενταχθώ με την ομάδα. Μας τηλεφώνησαν χθες το βράδυ άνθρωποι του Άρη, αλλά δεν μας είπαν τίποτα για την προετοιμασία» .

To Top