Διπλά πρόκρισης για Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι

Με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Champions League βρίσκονται οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι οι οποίες πέτυχαν μεγάλες εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Λειψία (0-1) και Κοπεγχάγη (1-2) αντίστοιχα.

Στη Γερμανία η «βασίλισσα» πήγε με πάρα πολλές ελλείψεις και με «υπηρεσιακή» άμυνα (Τσοαμενί, Νάτσο), καθώς απουσίασαν οι τραυματίες Αλάμπα, Ρούντιγκερ, Μπέλινγχαμ, συν τους μόνιμους απόντες Μιλιτάο και Κουρτουά. Η Λειψία την πίεσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Σέσκο, όμως ο Λούνιν ήταν πολύ σταθερός κάτω απ’ τα δοκάρια του διατηρώντας το «μηδέν» στην άμυνα των Μαδριλένων.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου η Ρεάλ «χτύπησε» στην κατάλληλη στιγμή, με ένα υπέροχο γκολ του Μπραχίμ Ντίαζ, ο οποίος απέφυγε δύο παίκτες κι έστειλε από το όριο της περιοχής την μπάλα στο «παραθυράκι» του Γκουλάσι. Στο 72′ ο Βινίσιους έχασε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, καθώς το πλασέ του χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, ενώ στο φινάλε ο Λούνιν είχε άλλες δύο σωτήριες επεμβάσεις «σφραγίζοντας» τη νίκη της Ρεάλ.

Στο «Parken» η ξεκάθαρη ποδοσφαιρική κι αγωνιστική ανωτερότητα της Σίτι «αμφισβητήθηκε» μόλις για 12 λεπτά. Όσο διάστημα χρειάστηκαν δηλαδή, οι «πολίτες» για να ξαναπάρουν το προβάδισμα με το γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα (45’+1′) μετά το τέρμα της ισοφάρισης του Μάτσον στο 34′.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άνοιξε το σκορ στο 10′ με ένα «παγωμένο» γωνιακό σουτ του Κέβιν ντε Μπρόινε και στο δεύτερο ημίχρονο έψαξε πολύ το τρίτο γκολ, όμως η αστοχία των «κυνηγών» της κι ο θαυμάσιος Γκραμπάρα κράτησαν το σκορ στο 2-1 για πολύ ώρα. Εντέλει ο Κέβιν ντε Μπρόινε, «σέρβιρε» τη δεύτερη ασίστ του στο ματς στο 90’+3′ με τον Φιλ Φόντεν να πλασάρει εύστοχα για το τελικό 3-1.

To Top