ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διπλή διάψευση περί προσωρινού Grexit

Η προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι νομικά αδύνατη και δεν μπορεί να εκληφθεί σοβαρά ως ιδέα, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Bloomberg, στον απόηχο του δημοσιεύματος της γερμανικής FAZ που έκανε λόογ για πρόταση του Σόιμπλε για 5ετές grexit.

Ο αξιωματούχος υπογράμμισε πως ο προσωρινός αποκλεισμός της χώρας μας από το κοινό νόμισμα δεν θα βοηθούσε στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Τόνισε δε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα μας είναι σοβαρή συζήτηση και λύσεις.

Το επίμαχο έγγραφο φαίνεται πως καταρτίστηκε ενόψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup, με τον ανταποκριτή του γερμανικού δικτύου ZDF πάντως να μεταδίδει πως το έγγραφο δεν έχει κατατεθεί επισήμως στου υπουργούς Οικονομικών, αλλά κυκλοφορεί στους κύκλους των Βρυξελλών.

«Είναι ένα εσωτερικό έγγραφο, δεν διανεμήθηκε σήμερα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαίος αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας όμως την ύπαρξη και το περιεχόμενο του κειμένου.

Διαψεύδει και το Μέγαρο Μαξίμου

Διαψεύδει κατηγορηματικά και το Μέγαρο Μαξίμου το εν λόγω δημοσίευμα περί εξόδου της Ελλάδας απ’ το ευρώ για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι «ποτέ δεν τέθηκε» από οποιονδήποτε θέμα Grexit,ούτε από τον κ. Σόιμπλε στο Eurogroup.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, δηλώνοντας λιτά πως «θα πάνε όλα καλά», και ότι το φερόμενο σχέδιο για Grexit δεν υπάρχει.

To Top