Διπλή επέτειος τίτλων

Τέτοιες μέρες, ο Άρης είχε πανηγυρίσει τον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο στο ποδόσφαιρο το 1928, αλλά και τον τρίτο και πιο πρόσφατο, το 1946.

Στις 24 Ιουνίου 1928, ο Άρης κατέκτησε το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην ιστορία του ιεσμού, κερδίζοντας με 3-1 τον Εθνικό Πειραιά στο Καυτανζόγλειο, με δύο γκολ του Διονύση Καλτέκη και ένα του Κώστα Βικελίδη.

Η σύνθεση του πρωταθλητή Άρη του 1928: Κατράντζος, Οπλοποιός, Γιακουμής, Κατσαούνης, Κ. Βικελίδης, Γκικόπουλος, Κολωνιάρης, Μινασιάν, Λεονταρίδης, Καλτέκης, Ιωαννίδης.
Προπονητής της ομάδας ήταν ο Κέσλερ και πρόεδρος ο Λευτέρης Ηλιάδης.

Επιπλέον, στις 23 Ιουνίου 1946, οι «κίτρινοι» πανηγύρισαν τον τίτλο για τρίτη φορά (είχε μεσολαβήσει εκείνος του 1932) κερδίζοντας την ΑΕΚ με 4-1 στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, μπροστά σε 13.000 θεατές.

Η σύνθεση του πρωταθλητή Άρη του 1946: Βαγγέλης Αθανασιάδης, Βακάχ Αμπραχαμιάν, Αγγελος Βασιλειάδης, Κώστας Βελλιάδης, Κλεάνθης Βικελίδης, Νίκος, Σίμος Καφταντζής, Μιχάλης Κολωνιάρης, Γιάννης Λιακόπουλος, Αχιλλέας Μάγρας, Κώστας Νικολαϊδης, Σοφοκλής Παπάς, Νίκος Ράμμος, Αλέκος Σιώτης, Δημήτρης, Σταυράκμπεης, Βλαδίμηρος Τακατζόγλου, Νίκος Τσώνας, Λευτέρης Φυσικόπουλος, Λευτέρης Χαλυβόπουλος.
Προπονητής της ομάδας ήταν ο Διονύσης Καλτέκης και πρόεδρος παρέμενε ο Λευτέρης Ηλιάδης.

To Top