Διπλή τοποθέτηση Σκόρδα για την ενδεχόμενη επιστροφή με βολές κατά των διοικούντων

Ο Λάμπρος Σκόρδας ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να αναλάβει την ομάδα, έβαλε κατά των διοικούντων και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει θέμα εμπλοκής του στον διαχειριστικό έλεγχο σε δυο ραδιοφωνικές συνέντευξεις που παραχώρησε.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε στα “Αθλητικά Νέα”:

Για την εμπλοκή του ονόματός του γύρω από τα κοινά του Άρη: «Ξαφνικά το όνομά μου βρέθηκε να «παίζει» στα ΜΜΕ, υπό την έννοια ότι θέλω να αναλάβω. Πρέπει να γίνει σαφές ότι οποιοσδήποτε λογικός με την ομάδα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τρεις αγώνες να απομένουν και μάλιστα απέναντι σε ομάδες που διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο, κανείς δε θα θέλει να μπει να αναλάβει μια ευθύνη σε ομάδα που δείχνει καταδικασμένη. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βγει κάποιος και να πει ότι αναλαμβάνει στο συγκεκριμένο σημείο. Ποτέ δεν είχα τέτοια πρόθεση, και γι’ αυτό απέφυγα να μιλήσω και να τοποθετηθώ».

Για όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Α.Σ., Νίκος Παπαδόπουλος: «Άκουσα τον Παπαδόπουλο να βάζει διλήμματα στη λογική της παραπλάνησης του κόσμιου. Προσπαθεί να περάσει ότι εγώ εγγυήθηκα πως θα σώσω τον Άρη. Ένα χρόνο πριν κλείσουμε τα 100, οδηγούμαστε στη διάλυση γιατί κάποιοι που απομυζούν το σύλλογο δεν είναι διατεθειμένοι να παραδεχτούν το ρόλο τους».

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Α.Σ.: «Είναι προσχηματική η ανακοίνωση. Αναγκάστηκαν από τις κινητοποιήσεις να βάλουν τέτοια θέματα για να απεγκλωβιστούν από την ομηρία των ίδιων των ενεργειών τους. Είναι ένα καλοστημένο παραμύθι που συνεχίζεται. Ο Παπαδόπουλος συναίνεσε σ’ αυτή τη διοίκηση και σ’ όλες τις προηγούμενες διαδικασίες των τελευταίων χρόνων. Έθεσε τώρα ως θέμα να υπάρξουν άνθρωποι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις,. Κάνει λόγο για τον έλεγχο, που δεν αφορά όμως την Π.Α.Ε., αλλά τη Λέσχη. Αυτή είναι που πρέπει να τον χρηματοδοτήσει, να τον ολοκληρώσει και να τον παρουσιάσει. Ο έλεγχος δεν έγινε όλο αυτό το διάστημα και τώρα παραμένει καραμέλα στο στόμα όλων όσοι έφεραν τον Άρη στο σημείο αυτό».

Και συνέχισε επί των συγκεκριμένων ζητημάτων: «Η τοποθέτηση του Παπαδόπουλου είναι στο ίδιο εγκληματικό μοτίβο των τελευταίων ετών, μηνών, ακόμη και ωρών, και στόχο έχει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. Αν είχαν κάτι να μου προσάψουν θα το είχαν κάνει σημαία εδώ και πέντε χρόνια. Οι προσχηματικές αυτές ανακοινώσεις αλλά και παραιτήσεις όπως του Τικπασάνογλου, είναι από η φύση τους και παραπλανητικές και λαθεμένες. Το Δ.Σ. που ορίστηκε στην Π.Α.Ε. Άρης το Δεκμέβριο συμπεριλάμβανε επτά συγκεκριμένα ονοματα, και όχι εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη».

Για την προσπάθεια του Ερασιτέχνη να πετάξει το «μπαλάκι» στον ίδιο τον Λάμπρο Σκόρδα, σχολίασε: «Σήμερα βάζουν προσχήματα του τύπου ότι θα πρέπει να εγγυηθώ για τη συνέχεια του ελέγχου, λες και κάνω εγώ τον έλεγχο ή έχω τη δυνατότητα να τον διακόψω».

Για τον όρο στην ανακοίνωση του Α.Σ. περί συνέχισης των προσπαθειών για την ένταξη του Άρη στο άρθρο 99, επεσήμανε: «Αναφέρεται αναίσχυντα ότι προϋπόθεση για ένα σχήμα που θα ενδιαφερθεί αυτή τη στιγμή είναι το 99, όταν πριν από μηνες ήταν ο ίδιος ο Παπαδόπουλος αυτός που έβγαινε και έλεγε ότι το 99 είναι καταστροφή για τον Άρη και δε θα να πάει».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος δεν εγγυήθηκε ποτέ τίποτα, παρά όσα διαρρέουν τεχνηέντως κάποιοι, τόνισε: «Το σύστημα όλων αυτών βγάζει το παραμύθι ότι ο Σκόρδας εγγυήθηκε ότι θα πάρει το επόμενο ματς. Σε καμία στιγμή δεν προσφέρθηκα να κάνω τίποτα παραπάνω πέρα από ό,τι μπορώ για να συσπειρωθεί η ομάδα και να προσπαθήσουμε για την αγωνιστική μας σωτηρία. Έφτασαν τον Άρη στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, ενώ ακόμη και τον Ιανουάριο αναγκάστηκαν να πάρουν προσωρινή φορολογική ενημερότητα κατόπιν πιέσεών μου, και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα. Αντιθέτως, το καλοκαίρι καταβλήθηκαν 800.000 ευρώ για ενημερότητα δύο εβδομάδων, αντί να τα κρατήσουν και να τα έχουν για να κάνουν συμφωνίες με πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας ενόψει άρθρου 99, να κάνουν μεταγραφές και να πληρώσουν δόσεις συμβολαίων και μισθούς υπαλλήλων».

Για τα σενάρια περί Α.Φ.Μ. και ποιοι ωφελούνται από τη διάλυση του Άρη: «Τα σενάρια που ακούγονται για Α.Φ.Μ. δεν είναι της τελευταίας στιγμής. Κερδισμένοι θα είναι αυτοί που κατέστρεψαν το σύλλογο και οι οποίοι δε θέλουν να γίνει ο έλεγχος. Ο Παπαδοπουλος έδωσε 500.000 στον συνεργάτη του Γρανουζη, τον Τουρώνη, για το ραδιόφωνο. Υπάρχουν αμέτρητα ερωτήματα: Πώς βρέθηκαν να έχουν εισπράξει εκατομμύρια ευρώ χωρίς κανένα παραστατικό, άνθρωποι που είναι εμπλεκόμενοι σ’ όλη αυτή την ιστορία. Πώς ακόμη και σήμερα  βρίσκονται στο προσκήνιο άνθρωποι που έχουν εμπλοκή με τα χειρότερα στοιχεία της πολιτικής κοινωνίας, μπλεγμένα σε υποθέσεις σκανδάλων, κουμπαριών, καρτέλ, και άλλα πολλά. Ποιοι έπαιρναν αμοιβές έναντι ποδοσφαιριστών για να τους πληρώσουν, αλλά ποτέ δεν τους πλήρωναν. Υπάρχει η λογική ότι δεν πειράζει ακόμη κι αν ο Άρης χάσει το Ρύσιο. Υπάρχει άνθρωπος, μπατζανάκης του Ζαμπέτα, έτοιμος να νοικιάσει γήπεδα έναντι 30.000 ευρώ για να κάνει προπόνηση η ομάδα!

Για το γεγονός ότι ποτέ δεν έκανε ο ίδιος κάποια κίνηση για να αναλάβει σήμερα, καθώς και τις σχέσεις Παπαδόπουλου – Ψηφίδη, δήλωσε: «Απαιτώ να γίνει έλεγχος οικονομικών πεπραγμένων μέχρι και σήμερα. Εγώ ποτέ δεν προτάθηκα να αναλάβω. Δεν είχα ποτέ πρόταση, όπως ζητά ο Παπαδόπουλος. Ας μας πει όμως  να μας πει ποια πρόταση είχε ο Ψηφίδης και τον ενέκρινε ως διοίκηση τον Δεκέμβριο. Ας μας πει τι πρόταση κατέθεσαν οι επτά που ανέλαβαν όταν τους επέλεξε. Θεωρώ τιμή μου, πάντως, ότι μου ζητήθηκε να αναλάβω, από ανθρώπους με τους οποίους είχα ανταλλάξει «βαριές» κουβέντες στο παρελθόν, στη λογική ότι θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να σωθεί ο Άρης.

Για τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Ας αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη, ο συνεργάτης όλων των καταστροφικών διοικήσεων των τελευταίων ετών. Ας αναλάβουν όλοι τους την ευθύνη, να σώσουν την ομάδα, να κερδίσει τον Ατρόμητο και να υπαχθεί στο άρθρο 99, διότι όλοι θα βρεθούν στον εισαγγελέα».

Για τις προθέσεις του: «Εμείς είπαμε, όταν υπήρχε απαίτηση να κάνουμε κάτι, να κάνουμε μια προσπάθεια να μαζέψουμε τα «κομμάτια» της ομάδας για να παλέψει για τη ζωή της, αλλά τούτο δεν πρόκειται να συμβεί όσο αυτοί παραμένουν εκεί.

Για το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα θα μπορούσαν να κινηθούν διαδικασίες για σχηματισμό προσωρινής διοίκησης στη Λέσχη, σχολίασε: «Σήμερα, μετά την παραίτηση Ζουμπουρίδη, θα μπορούσαμε να κάνουμε αίτηση στο Πρωτοδικείο να γίνουμε προσωρινή διοίκηση στη Λέσχη διασφαλίζοντας κάθε έννοια καταστατικών διαδικασιών, αλλά ποτέ δεν απετέλεσε προσωπικό μου στόχο η εμπλοκή μου στα κοινά.

«Ο Άρης διοικείται από τη Μαφία»

Ο Σκόρδας μίλησε και αθηναϊκό ραδιόφωνο “Sentra 103,3”:

Για το αν έχει πρόταση σωτηρίας του Άρη: «Μου ζητήθηκε από όλους τους οργανωμένους και από πολλούς άλλους να παρέμβω γιατί η διοίκηση είναι ανίκανη να κρατήσει την ομάδα όρθια και να παλέψει τις όποιες ελπίδες έχει να διασωθεί. Δεν έκανα καμία πρόταση. Είπα πως αν τυχόν αποχωρήσουν, να αναλάβουν κάποιοι την ομάδα για να παλέψει, γιατί ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι μπορεί να βρει την άκρη στη μάχη της επιβίωσης και να σταματήσει εδώ η εικόνα διάλυσης. Τα υπόλοιπα που ακούγονται για τον Σκόρδα αποτέλεσαν τον τρόπο να υπάρξει πόλεμος στο πρόσωπό μου από αυτούς που έχουν φέρει τον Άρη σε αυτή την κατάσταση. Στη λογική δηλαδή ότι ο Σκόρδας εγγυήθηκε πως θα σώσει την ομάδα. Ίσα ίσα στους ανθρώπους που μου ζήτησαν να παρέμβω είπα πως δεν είμαι ο Χριστός, ούτε μπορώ να κάνω θαύματα και να αναστήσω τον Λάζαρο σε τρεις ημέρες και να σωθεί ένας Άρης που όλη τη χρονιά είναι σχεδόν υποβιβασμένος».

Για το τι μπορεί να αλλάξει εφόσον εμπλακεί: «Να δώσουμε στην ομάδα να καταλάβει ότι υπάρχει Άρης και διοίκηση. Η εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι εικόνα πανικοβλημένης ομάδας, σε έναν σύλλογο που καταποντίζετε, δεν υπάρχει στήριξη από κανέναν, δεν έχει λογική, δεν υπάρχει τάξη στην ομάδα, δεν υπάρχουν άνθρωποι να επιβάλουν κανόνες σε όσους παραφέρονται, δεν υπάρχουν άνθρωποι να εμπνεύσουν μια προσπάθεια να περισυλλέγει όποιο κουράγιο μπορεί να υπάρχει από έμπειρους, άπειρους, ικανούς ή όχι ποδοσφαιριστές, προπονητές να παλέψουν μέσα στο γήπεδο και να μην αποδεχθούν το μοιραίο. Αυτό μπορεί να κάνει διοίκηση έχοντας εμπειρία πίσω της».

Για το ποιοι ευθύνονται: «Η διοίκηση των οργανωμένων, οι προηγούμενοι του Super 3, οι διοικήσεις των τελευταίων 4-7 ετών που με μια συνομωσία έφεραν τον Άρη εδώ, ώστε να τον ελέγξουν για δικούς τους στόχους. Δεν υπάρχει λόγος να πω ονόματα».

Για το αν φταίει και ο Κόντης: «Βεβαίως, αλλά αυτός είναι εμπλεκόμενος εξωτερικός, δεν είναι παράγοντας στον Άρη. Του έδωσαν δικαίωμα εμπλοκής οι οργανωμένοι, ο Σαουρίδης μαζί με τη Λέσχη τους Αθανασιάδη, Ζαμπέτα, και όλους αυτούς που δεν νομίζω πως τους ξέρει το πανελλήνιο. Μια ομάδα ανθρώπων, δικηγόροι, επαγγελματίες, που έχουν συμφέροντα. Όταν ο Σκόρδας επιστρατεύτηκε το 2004, φέραμε την ομάδα το 2009 να έχει αξιόλογη πορεία με δύο εξόδους στην Ευρώπη και ποδοσφαιριστές αξίας όπως οι Παπαδόπουλος, Σηφάκης, Γιάτχις, Βαγγέλι, Κόκε. Από εκεί και πέρα ό,τι έκαναν το έκαναν σκόπιμα χρεώνοντας την ομάδα με 25 εκατ. σε 4 χρόνια».

Για το αν υπάρχει μόνο κακοδιαχείριση ή αν έχουν φαγωθεί και χρήματα: «Και κακοδιαχείριση έχει γίνει και έχουν φαγωθεί και χρήματα. Και θα το αποδείξει ο έλεγχος γιατί θα αναγκαστεί να γίνει. Θα γίνουν στοχοποιημένες καταγγελίες. Υπάρχουν στοιχεία για πολλούς και για πολλά πράγματα. Θα αποδειχθεί πως έχουν πάρει χρήματα και να δούμε αν δικαιολογούνται… Υπάρχει το αδίκημα της απιστίας, της υπεξαίρεσης, αυτά θα τα κρίνουν οι αρμόδιοι, όταν επιτραπεί στον υπόλοιπο Αρειανό κόσμο, όχι αυτούς που έχουν κάνει το έγκλημα, να μπει στη διοίκηση. Είναι κάτι που λυσσαλέα προσπαθούν να αποφύγουν. Το 2009 η ομάδα είχε 9,5 εκατ. υποχρεώσεις, τις επόμενες δύο χρονιές 15 εκατ. το χρόνο και σήμερα 35 εκατ.! Ο Άρης το 2004 ήταν στη Β’ εθνική παίζοντας εννέα αγωνιστικές κεκλεισμένων θυρών με τεράστια συμβόλαια και παίκτες όπως οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κάσερες, Νεμπεγλέρας, Νάτσο Γκαρσία. Τα αποπλήρωσε όλα με ελάχιστα έσοδα».

Για το αν κάποιοι έχουν πλουτίσει σε βάρος του Άρη: «Ναι, πιστεύω πως έχουν πλουτίσει σε βάρος του Άρη».

Για το αν οι παράγοντες θέλουν να υποβιβαστεί ο Άρης: «Θέλουν να υποβιβαστεί ο Άρης για να μην γίνει ποτέ έλεγχος και να πάνε σε αγορά ΑΦΜ. Αλλά όταν θα υποβιβαστεί ο Άρης θα ανοίξουν οι Ασκοί του Αιόλου, θα κυνηγιόμαστε στους δρόμους σαν τα ζόμπι, δεν θα υπάρχει καταμερισμός ευθυνών, αλλά πόλεμος μεταξύ δικαίων και αδίκων και οι άνθρωποι που δεν θα ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει θα ορμάνε ο ένας στον άλλον, γιατί Άρης θα έχει διαλυθεί».

Για τις δικές του κινήσεις: «Έχω ήδη κινηθεί νομικά, γιατί εγώ είμαι υπόδικος. Αντίθετα, ο Αθανασιάδης ή ο Ψηφίδης, που δεν έχουν στο όνομά τους ούτε ένα τασάκι, δεν φοβούνται όπως εγώ που θα χάσω την περιουσία μου. Τώρα υπάρχουν διαχειριστές που θα πρέπει να απολογηθούν σε εισαγγελείς. Υπάρχουν μπροστινοί και άλλοι από πίσω κάνουν κουμάντο με τη λογική της μαφίας. Απλώς υπογράφουν. Έχω ονοματίσει κόσμο στις εισαγγελικές αρχές, κάποια στιγμή θα αποδοθούν ευθύνες».

Για την οικονομική κατάσταση του Άρη: «Είναι τραγική. Ο Άρης πρέπει να μπει στο άρθρο 99 με μια σωστή διαχείριση. Να υπάρξει συνεννόηση με παίκτες και πιστωτές, να μην πληρώσει τώρα, αλλιώς θα πτωχεύσει το καλοκαίρι, δεν νομίζω να γλιτώσει. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος και με το Δημόσιο, να επιμηκύνει τον τρόπο αποπληρωμής και η ομάδα παραμένοντας στην Α εθνική να έχει έσοδα και να πληρώνει. Αν υποβιβαστεί θα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει έστω και μία μέρα».

Για το χθεσινό συλλαλητήριο: «Ειπώθηκαν πολλά και διάφορα. Ο κόσμος έδειξε διάθεση να φύγουν αυτοί που διοικούν. Αλλά, έχουν δηλώσει ότι δεν παραιτούνται. Αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη να σώσουν την ομάδα. Αλλά θα είναι ντροπή στα 100 του χρόνια να υπάρχει είτε συγχώνευση με ερασιτεχνικό επαρχιακό σωματείο είτε να είναι η ομάδα στη Β’ ή την Γ’ εθνική. Χρειάζεται ένα μνημόνιο λοιπόν, με κάποιο κούρεμα».

Για το ποια υπόσχεση μπορεί να δώσει στον κόσμο του Άρη: «Καμία υπόσχεση. Δεν μπορώ να δώσω υπόσχεση ούτε στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου».

 

To Top