«Διπλοί πράκτορες» με τίτλους!

Αγώνας με πολλές ιδιαιτερότητες είναι ο αυριανός ανάμεσα στον Άρη και το Μαρούσι στο Αλεξάνδρειο. Οι «διπλοί πράκτορες» των δυο ομάδων είναι αρκετοί. Δυο για τον Άρη (Αλεξανδρής, Μανωλόπουλος) και τρεις για το Μαρούσι (Γκαγκαλούδης, Κόμματος, Χαριτόπουλος). Κοινός παρονομαστής οι σημαντικές στιγμές που έχουν ζήσει όλοι με την ομάδα που θα βρουν απέναντι τους. Το PRESSARIS σας παρουσιάζει τα πρόσωπα που “ενώνουν” τους δυο αυριανούς αντιπάλους.

ΑΡΗΣ

Βαγγέλης Αλεξανδρής
Το Μαρούσι έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Ο πρώτος του τίτλος ως προπονητής και μάλιστα ευρωπαϊκός ήταν το Κύπελλο Σαπόρτα που κατακτήθηκε με την αθηναϊκή ομάδα το 2000. Δέκα χρόνια μετά επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του Αμαρουσίου, την περυσινή σεζόν, οδηγώντας την σε μια πολύ καλή χρονιά δεδομένων των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η ομάδα.

Σωτήρης Μανωλόπουλος
Ήταν ο αρχηγός του Αμαρουσίου τη σεζόν 1999-2000 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα, επικρατώντας στον τελικό της γαλλικής Σαλόν, στον τελικό της Βαρσοβίας. Το 2003 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της αθηναϊκής ομάδας και ήταν στο πλευρό όλων των τεχνικών που πέρασαν από τον σύλλογο των βορείων προαστίων την τελευταία δεκαετία (Γιαννάκης, Μαρκόπουλος, Μπαρτζώκας, Αλεξανδρής).

ΜΑΡΟΥΣΙ

Γιάννης Γκαγκαλούδης
Ο Άρης ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του σε δύσκολες εποχές πάντως για το τμήμα μπάσκετ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 2001 συμφώνησε με τους κίτρινους και τη σεζόν 2002-03 μαζί με τους Νικολαΐδη, Χαριτόπουλο, και με προπονητή τον Βαγγέλη Αλεξανδρή κατέκτησαν το Τσάμπιονς Καπ στο φάιναλ φορ που είχε γίνει στο Αλεξάνδρειο.

Δημήτρης Χαριτόπουλος
Όπως και ο Γκαγκαλούδης ήρθε στον Άρη την περίοδο 2002-03 και ήταν μέλος της στην κατάκτηση του τρίτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία της. Ο 29χρονος παίκτης έμεινε στον Άρη μέχρι και τη σεζόν 2005-06 και πανηγύρισε και το Κύπελλο Ελλάδας, τη σεζόν 2003-04 στο φάιναλ φορ της Λαμίας.

Νέστορας Κόμματος
Ως παίκτης του Άρη αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α1 τη σεζόν 2003-04, όντας μέλος της ομάδας που έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ εκείνη τη χρονιά, κατακτώντας και το Κύπελλο Ελλάδας στη Λαμία. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις αποτέλεσαν και το «διαβατήριο» για να παίξει την επόμενη σεζόν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Πρόδρομος Νικολαΐδης
Έπαιξε μια χρονιά στον Άρη τη σεζόν 2002-03 και είχε την τύχη να κατακτήσει το Τσάμπιονς Καπ. Δεν θα είναι μεθαύριο στο Αλεξάνδρειο γιατί έλυσε πριν από περίπου δυο βδομάδες τη συνεργασία του με το Μαρούσι.

To Top