«Διπλό» ο Αστέρας (0-2) στην Λαμία πριν το ματς με τον Άρη (video)

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην έδρα της Λαμίας (έπειτα από 3 ισοπαλίες και μία ήττα) πήρε ο Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας με 2-0 της τοπικής ομάδας σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 22η αγωνιστική της Super League, πιάνοντας ξανά θέση στη ζώνη των πλέι οφ και πριν το ματς με τον Άρη, το ερχόμενο Σάββατο.

Η ομάδα της Αρκαδίας έβγαλε «αντίδραση» μετά τις δύο σερί ήττες της και με τα γκολ των Μπαράλες και Ριέρα, ανέβηκε στην 6η θέση. Αντίθετα, η Λαμία γνώρισε την 5η σερί ήττα της στο πρωτάθλημα και μπαίνει πλέον σε… περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή της.

Μετά από ένα άνευρο και «άχρωμο» πρώτο ημίωρο, ο Αστέρας «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, παίρνοντας προβάδισμα… νίκης πριν βγει το ημίχρονο.

Στο 34’ στην πρώτη τελική της στο παιχνίδι η αρκαδική ομάδα βρήκε δίκτυα. Ο Άλβαρες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπαράλες με κεφαλιά ψαράκι από το ύψος της μικρής περιοχής, νίκησε τον Γκαραβέλη, κάνοντας το 1-0 για τον Αστέρα.

Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Μπαράλες κέρδισε μονομαχία στη μεσαία γραμμή, έδωσε στον Καπίγια ο οποίος με τη σειρά του μοίρασε στον Ριέρα, που μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 για τον Αστέρα.

Η Λαμία πλησίασε στο γκολ στο 42’ όταν από φάουλ του Μπεχαράνο, ο Τσούκαλος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ στο 53’ όταν από μεγάλο λάθος της άμυνας, ο Λέο Τιλίκα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε ελάχιστα άου.

Η Λαμία με τη σειρά της έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες στο 57’ και στο 59’ για να μειώσει το σκορ με τους Μανούσο και Τσούκαλο, όμως ο πρώτος πλάσαρε λίγο άουτ κι ο δεύτερος δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Παπαδόπουλο.

Στο 62’ ο Γκαραβέλης απέκρουσε καταπληκτικά τον «κεραυνό» του Άλβαρες από τα 30 μέτρα, ενώ στο 77’ ο διαιτητής Φωτιάς, έπειτα από προτροπή του VAR και on field review, ακύρωσε το γκολ του Μπανγκουρά, θεωρώντας πως η μπάλα βρήκε πρώτα στο χέρι του Ελευθεριάδη μετά την απόκρουση του Άλβαρες πριν φτάσει στη συνέχεια στον σκόρερ.

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: – Τασουλής, Ιγκλέσιας

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Λούκας, Τζανετόπουλος, Βύντρα (46’ Προβυδακης), Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (89′ Γκέντσογλου), Τζανδάρης (64’ Νούνιες), Ταϊρόν (70’ Ελευθεριάδης), Ρόμανιτς (46’ Μπανγκουρά), Μανούσος, Τσούκαλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες, Γκαρθία (90+5΄ Καρμόνα), Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Σίτο (46’ Λέο Τιλίκα), Ριέρα (62’ λ. τρ. Τασουλής), Καπίγια (90’+2′ Κανελλόπουλος), Μπαράλες (90+5΄ Μπενίτο).

To Top