ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Διπλό” πρόκρισης στο Κλαϊπέντα (19:00) και μετά… ο νόμος του Παλέ!

Δύο βήματα απέμειναν στον Άρη για να βρεθεί στους “16” του Γιούροκαπ. Δύο βήματα δύσκολα μεν, αλλά απολύτως κατορθωτά για τον Αυτοκράτορα, που έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα είναι πάντα παρών! Το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα (19:00) στο Κλαϊπέντα απέναντι στη Νεπτούνας.

Όποιος έχει στο μυαλό του την ομάδα που ο Άρης την σκόρπισε στο Παλέ, ας την βγάλει. Άλλη Κλαϊπέντα θα αντιμετωπίσουν σήμερα οι κίτρινοι, πιο… υποψιασμένη, πιο αποφασισμένη, με πληγωμένο εγωισμό για το εις βάρος της 84-58. Από την άλλη πλευρά, θα βρει απέναντί του ο Άρης μια Κλαϊπέντα που έχει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης, μια ομάδα που διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος και προέρχεται από ήττα με 32 πόντους στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις, μια ομάδα που έχει απουσίες (Γκιρτζιούνας) και πολλά προβλήματα αγωνιστικής φύσεως από την καταπόνηση των διπλών αγώνων.

Το σημερινό παιχνίδι είναι περισσότερο μυαλού και ενέργειας, παρά τακτικής και αγωνιστικού πλάνου. Μικρή η συμβολή σε προπονητικό επίπεδο. Μετρούν σήμερα στη Σβιτούριο Αρένα η θέληση, το πάθος, η συγκέντρωση, όλα απόρροια της ενέργειας που θα βγάλουν οι δύο ομάδες.

Ο Άρης “πετάει” από ψυχολογικής άποψης μετά τις σπουδαίες νίκες επί της Άλμπα και του ΠΑΟΚ. Η Νεπτούνας, όπως τόνισε και ο αρχηγός της Μαρτίνας Μαζέικα, περιμένει αυτό το ματς για να πάρει ρεβάνς για το -26 του Παλέ. Λογικό, αλλά ίσως και αυτό να είναι που θέλει ο Άρης, γιατί ήδη το μυαλό των Λιθουανών είναι… πειραγμένο.

Οι κίτρινοι οφείλουν να εκμεταλλευτούν ότι είναι καλύτερη ομάδα, να μην επιτρέψουν στο ένθερμο κοινό της Νεπτούνας να μπει στο παιχνίδι και ελέγχοντας τα ριμπάουντ, να βάλει τις βάσεις για τη νίκη που θα του δώσει την ευκαιρία στην αυλαία του Last 32 να διεκδικήσει την πρόκριση στους “16” του Γιούροκαπ με τον πιο ιδανικό τρόπο. Στο κατάμεστο Παλέ με την Αρμάνι!


To Top