Διπλό ρεκόρ: Ο Γκουαρντιόλα ξεπέρασε τον Μουρίνιο και η Σίτι τη Γιουβέντους

Με τη χθεσινή νίκη (2-0) της Μάντσεστερ Σίτι στη Βουδαπέστη, εναντίον της Γκλάντμπαχ, στη μεταξύ τους επαναληπτική αναμέτρηση στους «16» του Champions League, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ξεπέρασε τον Ζοσέ Μουρίνιο στον αριθμό των επιτυχιών, στην κορυφαία διοργάνωση.

Ο Καταλανός προπονητής έχει τώρα 82 νίκες, μία περισσότερη από τον Πορτογάλο προπονητή της Τότεναμ και τώρα στοχεύει να ξεπεράσει τον Αρσέν Βενγκέρ (86) και τον Κάρλο Αντσελότι (89). Ακόμα πιο μακριά, στην πρώτη θέση, βρίσκεται, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος έχει 102 νίκες. Επίσης η Μάντσεστερ Σίτι, ξεπέρασε την Γιουβέντους, σχετικά με το χρονικό διάστημα που διατήρησε ανέπαφη την εστία της.

Οι τερματοφύλακες του Γκουαρντιόλα, συμπλήρωσαν 706 λεπτά χωρίς να δεχθούν γκολ: ο Εντερσον (με τη βοήθεια του Στέφεν, ο οποίος έπαιξε εναντίον της Μαρσέιγ στους ομίλους), ξεπέρασε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν (με την υποστήριξη του Νέτο), ο οποίος με τη Γιουβέντους του Αλέγκρι έφτασε τα 690 λεπτά το 2016-17. Μπροστά είναι ο Γιανς Λέμαν, ο οποίος σταμάτησε στα 853 λεπτά μεταξύ των σεζόν 2004-05 και 2006-07 και ακολουθεί ο Κέιλορ Νάβας (738′).

Ο αγώνας εναντίον της Γκλάντμπαχ ήταν ο έβδομος αγώνας χωρίς να δεχθούν γκολ οι «πολίτες». Οπως ανέφερε η βρετανική εταιρεία ανάλυσης αθλητικών στοιχείων Opta Sports, μόνο η Μίλαν (επτά το 2005) και η Αρσεναλ (10 το 2006), το είχαν καταφέρει πριν.

To Top