ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Διπλό” στην μάχη της Κρήτης γιατί… έτσι πρέπει και για τον Σανικίτζε! (PRESSARIS LIVE, 16:00)

Πλήρης θα παραταχθεί ο Άρης σήμερα (16:00) απέναντι στο Ρέθυμνο, ωστόσο είναι γεγονός ότι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει προβλήματα στην πρώτη εκτός έδρας αναμέτρησή της για το φετινό πρωτάθλημα. 

Ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς αντικατέστησε τον τραυματία Βίκτορ Σανικίτζε, αλλά δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του και μετράει μόλις δύο προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ και ο Μάικλ Τζένκινς προέρχεται από τραυματισμό και είναι λογικό να μην βρίσκεται στο 100% των δυνατοτήτων του.

Παρόλ’ αυτά οι κίτρινοι θα μπουν στο “Μελίνα Μερκούρη” για να πετύχουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα, σε μια από τις πιο επικίνδυνες έδρες για κάθε ομάδα. Εφόσον ο Άρης θέλει από το ξεκίνημα να χτίσει για να πετύχει το “κάτι παραπάνω” από πέρσι, εννοείται ότι πρέπει να μην έχει απώλειες σε τέτοιες έδρες.

Επιπλέον κίνητρο για όλους μέσα στην ομάδα είναι το ότι θέλουν να αφιερώσουν τη νίκη στον Σανικίτζε, όπως έγραψε στο μπλογκ του στον ΕΣΑΚΕ ο Μάικλ Τζένκινς. Οι κίτρινοι έζησαν μια εβδομάδα ιδιαίτερα δύσκολη και περίπλοκη, γιατί βίωσαν το σοκ του τραυματισμού του Γεωργιανού και παράλληλα την προσθήκη ενός καινούριου παίκτη, ο οποίος ναι μεν είναι έμπειρος, αλλά δεν μπορεί ποτέ ένας καινούριος παίκτες να μπει αυτόματα σε ένα σύνολο και να παίξει στο 100%.

Απέναντι στον Άρη υπάρχει σήμερα μια ομάδα ιδιαίτερη, η οποία ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο (κατ’ αναλογία) το πρωτάθλημα, επικρατώντας μέσα στην Ρόδο του Κολοσσού εύκολα. Αυτή η νίκη έδωσε αυτοπεποίθηση και αυτή εκφράστηκε στις δηλώσεις όλων για το παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη.

Οι Κρητικοί στηρίζονται ως επί το πλείστον στους ξένους παίκτες τους, ενώ πάντοτε αποτελεί κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα έξω από τα 6,75μ. ο Χάρης Γιαννόπουλος. Η τριάδα των Τόλτον, Άρνολντ και Ζάμπας ήταν αυτή που πρωταγωνίστησε στην Ρόδο και εκεί επικεντρώνει την προσοχή του και ο Άρης, ο οποίος ως είθισται θα επιδιώξει να ελέγξει τον ρυθμό από την άμυνα και τα ριμπάουντ.

To Top