ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Διπλό” τετράδας στην Πυλαία και… ολική επαναφορά! (PRESSARIS – LIVE, 21:00)

Στο κλειστό της Πυλαίας έβαλε πέρσι τις βάσεις για την είσοδο στην πρώτη τετράδα. Σήμερα (21:00), στο ίδιο γήπεδο, για την 16η αγωνιστική θέλει να κλειδώσει την παρουσία του ξανά στην πρώτη τετράδα. Ο Άρης είναι έτοιμος από κάθε άποψη για να πάρει το διπλό μέσα στο κλειστό της Πυλαίας επιβάλλοντας τον δικό του… νόμο.

Οι κίτρινοι έδειξαν την τελευταία βδομάδα ότι έχουν ανακάμψει και έχουν αφήσει πίσω τους το καταστροφικό 10ήμερο με τις τέσσερις σερί (εκτός έδρας) ήττες. Ψυχολογικά τουλάχιστον έχει αλλάξει η κατάσταση στο 100% μετά τη νίκη επί της Άλμπα και τον τρόπο με τον οποίο αυτή επιτεύχθηκε.

Αγωνιστικά υπάρχουν ακόμα… θέματα. Ο Τζαμέλ Χάγκινς παραμένει μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Οκάρο Γουάιτ δεν είναι ο ίδιος που ήταν πριν από 20 μέρες, όμως η ομάδα του Άρη άρχισε και πάλι να λειτουργεί. Με τον Αρκαδικό δέχθηκε 52 πόντους. Με την Άλμπα 63. Η άμυνα είναι και πάλι εδώ και με αυτή οδηγό θα πορευτεί μέσα στην Πυλαία απόψε.

Οι κίτρινοι αντιμετωπίζουν μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με τον αγώνα του α’ γύρου στο Αλεξάνδρειο. Την διαφορά κάνει η παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος έχει αλλάξει τον ΠΑΟΚ δραστικά. Ο αντίπαλος του Άρη μετράει οχτώ νίκες σε 11 αγώνες στο πρωτάθλημα από τότε που ενσωμάτωσε τον διεθνή σέντερ, που είναι πλέον το σημείο αναφοράς.

Ο Άρης δεν έχει τα κορμιά για να τον αντιμετωπίσει – άλλωστε δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που τα διαθέτουν – έχει όμως τη γνώση και την εμπειρία για να τον περιορίσει, όχι μόνο στην εκτέλεσή του, αλλά και στη δημιουργία του. Ίσως εκεί να είναι σήμερα το “κλειδί” για να φύγει νικητής ο Άρης.

Τα νταμπλ τιμ στον Σχορτσανίτη, αν και εφόσον υπάρξουν από την άμυνα του Άρη, δημιουργούν ελεύθερο πεδίο σε κάποιον περιφερειακό. Αυτό πρέπει να προσέξει η άμυνα των κίτρινων, έχοντας γρήγορες περιστροφές και αλληλοκαλύψεις, διότι οι περιφερειακοί του ΠΑΟΚ είναι καλοί σουτέρ (Βασιλειάδης, Χάτσερ, Τσόχλας, Δέδας, Τέπιτς).

Για να βγάλει τον αντίπαλό του από τον ρυθμό θα πρέπει να κάνει άριστα δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να ελέγξει τα ριμπάουντ και εκμεταλλευόμενος αυτό το στοιχείο, να τρέξει. Εκεί δεν θα έχει αντίπαλο ο Άρης. Για όλα αυτά φυσικά απαιτείται όχι απλά καθαρό μυαλό και προσήλωση, αλλά και… φυσική παρουσία. Χάγκινς και Γουάιτ οφείλουν να βρουν τον καλό εαυτό τους και το παιχνίδι σήμερα έχει την πρόκληση μέσα του για κάτι τέτοιο.

Ο Άρης με νίκη στην Πυλαία αφήνει την 5η θέση τρεις νίκες μακριά, επί της ουσίας τέσσερις, γιατί θα έχει δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ και θα στρέψει και πάλι το βλέμμα του προς τα πάνω για την 3η θέση κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτό αργεί ακόμα. Προς το παρόν προέχει να τελειώσει τη δουλειά προς τα κάτω.

To Top