Διστάζουν τα κεφάλαια των ομογενών απέναντι στη «μητέρα – πατρίδα»

Εξαιρετικά αποστασιοποιημένοι από την προοπτική του να επενδύσουν σε μεγάλα projects που “βγήκαν” ή θα “βγουν” στην Ελλάδα, προσεχώς, εξακολουθούν να είναι να είναι τα μεγάλα ομογενειακά κεφάλαια.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε για μια ακόμα φορά από τις συζητήσεις που έγιναν στο περιθώριο του hellenic initiative, που πραγματοποιήθηκε και φέτος, στη Νέα Υόρκη. Και μπορεί το παρόν να έδωσαν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής κοινότητας στην Αμερική, ωστόσο, στο “τέλος της ημέρας”, αυτό το οποίο έγινε αντιληπτό είναι πως μόνο στον τομέα του τουρισμού φαίνεται κάτι να κινείται, αλλά πέραν τούτου, ουδέν. Τουλάχιστον, σε αυτή τη φάση, όπως λέγεται.

Οι ομογενείς δείχνουν και είναι αρνητικοί εξαιτίας, όπως λένε, της πολύ κακής αντιμετώπισης που τυγχάνουν στην πατρίδα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, και της σημερινής συμπεριλαμβανομένης. Για την ακρίβεια, περιγράφουν ένα αρνητικό τοπίο, το οποίο, όπως λένε, δεν τους επιτρέπει να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα.

Άλλωστε, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα, οι περισσότερες από τις προσπάθειες που έγιναν στέφθηκαν από αποτυχία. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται τίποτα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ελλάδα επελέγη για να φιλοξενήσει την επόμενη συνεδρίαση του think tank που έχει δημιουργήσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Τη διοργάνωση του έχει αναλάβει η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ. και βεβαίως, όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό έπαιξε από μόνο του το ρόλο του…

Πηγή: voria.gr

To Top