Διχάζει ο τρόπος που βρήκε η Παρί για να… κόβει από τα συμβόλαια των παικτών

Η Παρί Σεν Ζερμέν δίνει… χρυσάφι στους παίκτες της, αλλά έχει βρει και έναν τρόπο για να τους «κόβει» χρήματα όσο είναι δυνατόν.
H γαλλική εφημερίδα «L’ Équipe», έδωσε στην δημοσιότητα τις μεικτές απολαβές των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αγωνίζονται στο σαμπιονά, με την Παρί Σεν Ζερμέν, να είναι για ακόμη μία φορά, ο σύλλογος που πληρώνει καλύτερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη δεκάδα των ακριβοπληρωμένων, όλοι οι παίκτες ανήκουν στους Παριζιάνους με τους Κιλιάν Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ να είναι αυτοί που έχουν τα υψηλότερα συμβόλαια, όπως είναι λογικό.

Ωστόσο, η εφημερίδα «Parisien» αποκάλυψε ότι η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου ναι μεν δίνει πολύ μεγάλα συμβόλαια στους αστέρες της, ωστόσο έχει βρει και έναν τρόπο για να τους δίνει λιγότερα χρήματα, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Σε όλα τα συμβόλαια υπάρχει όρος να δίνονται τα χρήματα ανάλογα με τα παιχνίδια που παίζουν οι ποδοσφαιριστές. Αν απουσιάσουν λόγω τραυματισμού ή λόγω τιμωρίας τα λεφτά που τελικά παίρνουν είναι λιγότερα!

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο πρώτος παίκτης που είχε αυτόν τον όρο στο συμβόλαιό του είναι ο Μάρκο Βεράτι. Ο Ιταλός λαμβάνει 1,2 εκατ. ευρώ τον μήνα, δηλαδή 14,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Είναι, επίσης, ένας από αυτούς που έχουν χάσει αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Χαρακτηριστικά έχει αγωνιστεί στα έξι από τα τελευταία δέκα παιχνίδια της Παρί.

Αυτή η πολιτική του συλλόγου έχει διχάσει καθώς πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι, για παράδειγμα, ένας παίκτης ίσως να μην παίζει τόσο δυναμικά για να μην πάρει κάρτες και χρειαστεί να χάσει παιχνίδια…

To Top