Διόδια Μαλγάρων: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα (video)

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, η πιο μαζική έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, η οποία είναι σε εξέλιξη ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα, μετά τα δύο χρόνια των περιορισμών της πανδημίας.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, από τα διόδια των Μαλγάρων πέρασαν 53.600 οχήματα. H κίνηση αυτήν την ώρα εξελίσσεται ομαλά, ενώ σήμερα, προς το ρεύμα εξόδου, κινήθηκαν 3.200 οχήματα και με κατεύθυνση την πόλη της Θεσσαλονίκης, 1.500 οχήματα.

Aπό την Εγνατία Οδό και τα διόδια Προφήτη, το τελευταίο 24ωρο, από τις 6:00 μέχρι και τις 9:30 το πρωί, πέρασαν 3.000 οχήματα (είσοδος – έξοδος).

Όσον αφορά στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, για τους εκδρομείς που οδεύουν προς τη Χαλκιδική, η κίνηση στις 12 το μεσημέρι ήταν μειωμένη.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς και, συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου μέχρι και Δευτέρα 02 Μαΐου, λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα, τόσο κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους – εισόδους της πόλης.

Εκτός των συνηθισμένων ελέγχων που θα πραγματοποιούνται σε εμφανείς θέσεις για την αποτροπή διάπραξης παραβάσεων, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων, με σκοπό τον συνετισμό των οδηγών και τη δημιουργία κλίματος συνειδητής συμμόρφωσης.

Ακόμη, η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, όταν πρόκειται να οδηγήσουν, να μην επιχειρούν επικίνδυνες – αντικανονικές προσπεράσεις, να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε ζώνη ασφαλείας και προστατευτικό κράνος και, σε κάθε περίπτωση, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

To Top