ΔΟΕ: «Μιλήσαμε ξανά με την Πενγκ, φαινόταν ασφαλής»

Με τους Xειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο να πλησιάζουν, η ΔΟΕ δεν φαίνεται να έχει καμία πρόθεση να συγκρουστεί με την Κίνα για το θέμα της Σουάι Πενγκ.

Παρά τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν βγει στη δημοσιότητα, εξακολουθεί να υπάρχει έντονη ανησυχία για την κατάσταση της Κινέζας τενίστριας, που πρόσφατα κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης.

Η ΔΟΕ, ωστόσο, επικοινώνησε με την Πενγκ στις 21 Νοεμβρίου, ενώ σήμερα ανακοίνωσε ότι είχε και μια δεύτερη βιντεοκλήση μαζί της. «Μοιραζόμαστε την ίδια ανησυχία με πολλούς άλλους ανθρώπους και οργανισμούς για την υγεία και την ασφάλεια της Πενγκ Σουάι. Γι’ αυτό, μόλις χθες, μια ομάδα της ΔΟΕ πραγματοποίησε άλλη μια βιντεοκλήση μαζί της», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ. «Tης προσφέραμε την πλήρη στήριξή μας και θα μείνουμε σε στενή επαφή μαζί της, έχοντας ήδη συμφωνήσει σε μια συνάντηση τον Ιανουάριο. Η Πενγκ Σουάι φαινόταν ασφαλής και καλά, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται».

Αξιοσημείωτη, πάντως, και άξια συγχαρητηρίων είναι η στάση της WTA και του προέδρου της Στιβ Σάιμον, που ανακοίνωσε χθες την ακύρωση όλων των τουρνουά στην Κίνα, λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης.

To Top