Δοξάκης: «Ορατός ο στόχος της τετράδας»

O παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Δοξάκης μίλησε μεταξύ άλλων για την μεγάλη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ μέσα στο κλειστό της Πυλαίας και την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας, για την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 και για το ματς με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα, για το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ και για το πού βλέπει να φτάνει φέτος η ομάδα.

 Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Aναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τη μεγάλη πρόκριση: «Ήταν ένα ντέρμπι για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Οι ομάδες ήταν απροετοίμαστες, υπήρχαν αρκετές ελλείψεις αλλά δεν παύει να είναι μια πρόκριση που θα δώσει και ψυχολογία σε παίκτες και κόσμο ενόψει της νέας σεζόν».

 

Για το που πιστεύει ότι κρίθηκε η αναμέτρηση, είπε: «Νομίζω ότι ο Άρης ήθελε περισσότερο το παιχνίδι. Είχε περισσότερο πάθος και ήταν αρκετά καλός και στην επίθεση. Δε νομίζω ότι ο Άρης σεβάστηκε τον αντίπαλο παραπάνω από ότι έπρεπε. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα, είχαν πάθος και πήραν την νίκη».

 

Στη συνέχεια έκανε μία σύγκριση της φετινής ομάδας με την περσινή: «Η ομάδα συνεχίζει στον ίδιο ζήλο όσον αφορά τη συνοχή της και οι μεταγραφές με τους νεαρούς έχουν δημιουργήσει ένα καλό μίγμα. Η ομάδα μπορεί να πετύχει την τετράδα. Το πιστεύω αυτό. Θα δούμε, βέβαια, πώς θα διαχειριστεί η τεχνική ηγεσία τις νίκες, αλλά και τις νίκες».

 

Για το ποιες ομάδες βλέπει να διεκδικούν μαζί με τον Άρη την τετράδα, ανέφερε: «Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που έχει μια ώθηση για να είναι στην τετράδα. Ο ΠΑΟΚ δε ξέρω αν θα έχει κάποια ανακατάταξη στο ρόστερ του. Το Ρέθυμνο δε δείχνει ότι μπορεί να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς με πέρυσι».

 

Για την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας, τόνισε: « Αυτό έχει δύο όψεις. Προφανώς η ομάδα προσπάθησε πολύ αμυντικά, αλλά και ο ΠΑΟΚ ήταν κακός επιθετικά. Για παράδειγμα, ο Χαραλαμπίδης είχε μόλις τρεις πόντους. Δεν είναι δείγμα ότι ο Άρης ήταν τέλειος. Ήταν καλός, προσπάθησε, αλλά το νόμισμα έχει δύο όψεις».

 

Για τα άσχημα ποσοστά που είχε η ομάδα στην επίθεση στο ματς με τον ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Είναι λογικό, καθώς είναι ακόμη νωρίς και οι ομάδες ψάχνονται. Και πολλά λάθη έγιναν».

 

Για τους πολλούς νεαρούς παίκτες που υπάρχουν φέτος στην ομάδα και παίρνουν χρόνο συμμετοχής, σημείωσε: «Εγώ δε θα έλεγα ότι είναι πιτσιρικάδες, καθώς είχαν συμμετοχή από πέρυσι και ο Μούρτος και ο Μποχωρίδης και ο Βεζένκοφ. Ο Στέλιος Πολυλιανίτης είναι πιτσιρικάς και κατάφερε να διεκπεραιώσει πολύ καλά ρόλο του. Θα δούμε τι θα κάνει και ο Μήτογλου».

 

Για το αν μπορεί η ομάδα να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου, αν είναι και λίγο τυχερός στην κλήρωση, επεσήμανε: «Ποτέ μη λες πότε. Φαντάζει απίθανο, ένα ματς είναι και, για να έφτασε στους τέσσερις, θέλει να πάει στον τελικό».

 

Για το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1, υπογράμμισε: «Είναι τελείως διαφορετικό ματς. Η Δράμα έκανε δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στα φιλικά. Ο ΚΑΟΔ είναι καλή ομάδα και έχει πάρει και νεαρά παιδιά. Προβάδισμα έχει η Δράμα καθώς έχει και ξένους, αλλά τα προγνωστικά είναι επικίνδυνα. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

 

Τέλος, μίλησε και για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, στο «Nick Gallis Hall»: «Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Θα είναι ματς πρωταθλήματος. Θα έχουμε και διαφορετικά ρόστερ και θα παίξουν ρόλο τα αποτελέσματα από τα οποία θα προερχόμαστε. Ο Άρης έχει το προβάδισμα, γιατί παίζει στην έδρα του».

To Top