«Δουλευταράς ο Μιλίνκοβιτς, όνειρό μου η επιστροφή στον Άρη»

Ο Ζόραν Λόντσαρ σκιαγράφησε το προφίλ του νέου τεχνικού των «κίτρινων», αποκάλυψε τι ειπώθηκε στην 6ώρη (!) συνομιλία, που είχαν χθες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Ηλιάδη, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη

«Ο Ζόραν γνωρίζει πολύ καλά πώς να δουλεύει με νέους παίκτες, γιατί στην ομάδα, που ήμασταν, δεν είχαμε χρήματα, ώστε ν΄ αγοράσουμε παίκτες, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε με τα δικά μας παιδιά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δώσουμε τελικά εφτά παίκτες στις μεγάλες ομάδες και ο σύλλογος να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Arena 89.4» ο Λόντσαρ, για να προσθέσει:

«Ξέρει ότι τα πράγματα στον Άρη τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι δύσκολα και ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Δεν τον ανησυχεί, όμως, αυτό γιατί πάντα τέτοιες ομάδες είχε. Χρειάζεται υπομονή. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή χρονιά χρειάστηκε τέσσερις φορές για να ‘φτιάξει’ την ομάδα. Στην αρχή, ξεκινάει σιγά-σιγά και στη συνέχεια παίρνει φόρα. Την περσινή χρονιά, η ΟΦΚ Βελιγραδίου τερμάτισε στην 5η θέση και έμεινε για μόλις τρεις βαθμούς εκτός των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, παρ΄ ότι στα εφτά πρώτα παιχνίδια είχε μόλις έναν βαθμό!».

Για το πού στηρίζεται η φιλοσοφία του:

«Ο Ζόραν μπορεί πολύ γρήγορα να δει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας ομάδας και βάσει αυτών να δημιουργήσει. Εξαρτάται, δηλαδή, από το τι παίκτες έχει στη διάθεσή του και από το στυλ τους. Πάνω σε αυτό βασίζει το παιχνίδι και κάνει ό,τι χρειάζεται για να πάρει το αποτέλεσμα».

Για τη θέση που θα έχει ο ίδιος:

«Από την στιγμή που ο Ζόραν έρχεται πρώτη φορά ως προπονητής στην Ελλάδα και δεν γνωρίζει πολύ καλά τα δεδομένα, που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα τον βοηθήσω όσο γίνεται και στο γήπεδο, σαν συνεργάτης του, αλλά και σαν μεταφραστής. Ο Άρης είναι μία ομάδα που έχει προσωπικότητα».

Για τα αν είναι «όνειρο» για τον ίδιο η επιστροφή του στους «κίτρινους» ως συνεργάτης στο τεχνικό τιμ:

«Όταν έρχομαι στον Άρη, πάντα είναι για μένα όνειρο. Ο Άρης δεν έχει βγει από τα όνειρά μου και θέλω να πετύχουμε με όλη μου την καρδιά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα πάμε την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος, που μετά από 20 χρόνια, δεν θα είμαι στην κερκίδα, αλλά μέσα στο γήπεδο».

Για την 6ώρη συνομιλία, που είχαν χθες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Ηλιάδη:

«Μιλήσαμε χθες για έξι ώρες με τον κύριο Ηλιάδη, αναφορικά με όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα, αλλά και για τα προβλήματα, που υπάρχουν. Ο κύριος Ηλιάδης μας ανέλυσε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο και συζητήσαμε διεξοδικά για το πώς βλέπει αυτός, από την πλευρά του, τα πράγματα, αλλά πώς τα βλέπει και ο Μιλίνκοβιτς. Κάναμε ένα σχέδιο και μάλλον την Τρίτη στις 18.00 θα κάνουμε την πρώτη μας προπόνηση στο ‘Κλ. Βικελίδης’».

Για το πότε θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη:

«Κατά πάσα πιθανότητα αύριο θα είμαστε Θεσσαλονίκη, καθώς απομένουν να ολοκληρωθούν κάποια διαδικαστικά θέματα εδώ, που έχουν να κάνουν με την ομάδα. Ο Μιλίνκοβιτς είχε άδεια από τον πρόεδρό μας, αν έβρισκε κάτι καλύτερο, να φύγει και απομένει πλέον η λύση της συνεργασίας με την ΟΦΚ Βελιγραδίου».

Για το τι σκοπεύουν να κάνουν στον Άρη:

«Ο Μιλίνκοβιτς θα προσπαθήσει ν΄ αλλάξει την ψυχολογία των παικτών. Θα προσπαθήσουμε να τα δούμε με άλλα μάτια. Σίγουρα, χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά και τύχη. Θα τα δώσουμε όλα και πιστεύω ότι θα πετύχει, καθώς είναι δουλευταράς».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους φιλάθλους της ομάδας:

«Θέλω να πω στον κόσμο της ομάδας ότι, όπως πάντα, θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο. Το ζητούμενο είναι να μας υποστηρίζουν και να είμαστε σαν μια οικογένεια. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά, η ομάδα στηρίζεται σε νέα παιδιά, που μπορούν να παίξουν μπάλα, αλλά δεν έχουν την εμπειρία. Αν είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, τότε θα έχουμε μια ήρεμη σεζόν!».

To Top