ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δούμας: «Αυτά ισχύουν για το νέο γήπεδο, τις επόμενες μέρες ανακοινώσεις»

Στo Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Τάκης Δούμας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το σχέδιο για το νέο γήπεδο του Άρη:

«Αυτό που μπορώ να πω αυτήν την στιγμή δεν είναι επιπέδου εξαγκελίας, αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες από τον περιφερειάρχη και τον Καρυπίδη. Είναι αλήθεια ότι φροντίσαμε να επεξεργαστούμε ένα πλάνο που έχει ξεκινήσει έναν χρόνο πίσω. Καταλήξαμε σε ένα σενάριο εργασίας αρκετά πολύπλοκο, αλλά η διερεύνηση του έδειξε ότι είναι υλοποιήσιμο. Ο Άρης αν θέλει να έχει ένα σύγχρονο και μεγαλύτερο γήπεδο πρέπει να είναι σε άλλη θέση και με όρους ασφάλειας για το σωματείο.

Πρέπει να πάρει το αντίστοιχο αντάλλαγμα για αυτό που θα χαρίσει. Στην θέση του παλιού γηπέδου θα υπάρχει ένας τεράστιος κοινόχρηστος χώρος και θα είναι μία περίπτωση που έχει κάποια κοινά σημεία με την διπλή ανάπλαση του Βοτανικού. Εμείς αυτό το σενάριο το ονομάσαμε διπλή παρέμβαση της Θεσσαλονίκης. Κοινοποιήσαμε το σενάριο στον περιφερειάρχη αλλά και τους δύο ενδιαφερόμενους, τον ερασιτέχνη Άρη και την ΠΑΕ. Όλοι μαζί το κοινοποιήσαμε στην κυβέρνηση τον Μάιο».

Για το πως θα γίνει η αλλαγή στα γήπεδα:

«Πρώτα χτίζεται το καινούργιο και μετά γκρεμίζεται το παλιό και για την περίπτωση του Χαριλάου αυτό είναι πολύ εύκολο. Όταν σε φωνάξουν και σου δώσουν το κλειδί, τότε υλοποιείται ο τελευταίος όρος της συμφωνίας».

Για τις ανησυχίες του κόσμου ότι το γήπεδο θα είναι σε μη κατοικημένη περιοχή:

«Αν υπολογίσει κανείς ότι η πόλη επεκτείνεται και ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες, στον χώρο ολοκλήρωσης θα είναι μία περιοχή που θα αρχίσει να κατοικείται. Η επέκταση του μετρό θα περάσει από εκεί μπροστά από όσο ξέρουμε. Από την άκρη του Φοίνικα μέχρι εκεί μάλιστα είναι περίπου 15 λεπτά με τα πόδια».

Για το κόστος της κατασκευής:

«Όχι μόνο για το γήπεδο, αλλά για το σύνολο των κατασκευών θα κοστίσει 110 εκατομμύρια και θα είναι συνδυασμός δημοσίων και ιδιωτικών κεφαλαίων. Θα υπάρχει και μουσείο για την ομάδα. Αν πάει κάποιος στο Amsterdam θα δει κάποιος το μουσείο του Άγιαξ, βλέπει την μπουτίκ, την ιστορία, βλέπει αγώνες».

To Top