«Δούρειος ίππος της Σούπερ Λιγκ ο Καλογιάννης»

Ανακοίνωση μέσω της οποίας χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση της Football League, εξέδωσε η Παναχαϊκή.

Στην έκδοση ανακοινωσης με την οποία ζητά από την Football League να μην ισχύσουν η αρχική προκήρυξη του πρωταθλήματος, αλλά και το συν 3 για τους πρωτοπόρους των δύο ομίλων προχώρησε η Παναχαϊκή.

Παράλληλα οι Πατρινοί τόνισαν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια, χαρακτηρίζοντας το Διαιτητικό Δικαστήριο αναρμόδιο, έπειτα από την απόφαση για την απευθείας άνοδο δύο ομάδων  στη μεγάλη κατηγορία και το μπαράζ μεταξύ του 3ου και του 16ου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Α) Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή καταγγέλλει την απόφαση, την οποία πήρε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Football League , ώστε να συμφωνήσουμε στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, αντί να εφαρμοστεί η νόμιμη προκήρυξη μας και ν΄ ανέβουν 3 ομάδες της Football League στην Super League, ν’ ανέβουν δύο και η τρίτη ομάδα της Football League να παίξει μπαράζ με την τρίτη από το τέλος ομάδα της Super League.

Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή:
1) Θεωρεί την απόφαση αυτή ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ληφθείσα με υπόγειες συμφωνίες κόντρα στον νόμο.
2) Την απόφαση αυτή υποκίνησε και στο τέλος υλοποίησε ο κατά την κρίση μας Δούρειος Ίππος της Super League στην Football League ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σπύρος Καλογιάννης.

Ο πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης χωρίς να είναι ιδιοκτήτης ομάδας και χωρίς να έχει κανένα κόστος από τις αποφάσεις που λαμβάνονται από το Διοικητικό συμβούλιο της Football League κατά την κρίση μας γνώριζε πριν οδηγήσει το Δ.Σ. της Football League σε αυτή την απόφαση, ότι ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ και επομένως θα ίσχυε η προκήρυξη του πρωταθλήματός μας και η μόνη, η οποία θα ήταν έκθετη και έκπτωτη είναι η Ε.Π.Ο. , γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε και ο καταξιωμένος νομικός Αεροπαγίτης πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Ζιάκκας Σπύρος, αφού πριν ο νομικός σύμβουλος της Football League κ. Αντώνης Βουγίδης του ανακοινώσει την απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Football League περί συμβιβασμού, εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωσε δημόσια ότι το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. είναι αναρμόδιο και ως εκ τούτου δεν θέλησε να συνεδριάσει και να εκδώσει απόφαση σύμφωνη με το περιεχόμενο του συμβιβασμού, δημιουργώντας έτσι ένα αρνητικό δεδικασμένο.

Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή θα μελετήσει όλα τα δεδομένα και θα προσφύγει ενώπιων των αρμόδιων δικαστηρίων κατά αυτής της αποφάσεως, διεκδικώντας τα νόμιμα.

Το σημαντικό είναι ότι την απόφαση αυτή συμβιβασμού πήραν ομάδες που δεν έχουν κανένα έννομο συμφέρον και μειοψηφήσαν οι κατά τεκμήριο μεγάλες ομάδες και εν δυνάμει ομάδες της Super League (Κέρκυρα, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής, Παναχαϊκή, Αιγινιακός).

Επιτέλους, κ. Καλογιάννη, τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε; Τα δικά μας σίγουρα δεν τα εξυπηρετείτε.

Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή σε κάθε περίπτωση μετά τα ως άνω θεωρεί ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος έχει καταργηθεί και δεν αναγνωρίζει κανένα bonusστην πρώτη ομάδα που θα είναι στην τελική κατάταξη και θα διεκδικήσει, εφόσον είναι στην τετράδα, την άνοδό της από μηδενική βάση.

Β) Ζήτημα απομάκρυνσης του οικονομικού συμβούλου της Football League Γιώργου Στούπα, τον οποίο προσέλαβε χωρίς να ενημερώσει το Δ.Σ. ο κ. Καλογιάννης, θα θέσει η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και λόγω του ότι δεν υπάρχει προηγούμενο επί των ημερών της Football League οικονομικός σύμβουλος να είναι και πρόεδρος Π.Α.Ε., αλλά και λόγω των σκιών που δημιουργεί η καθημερινή του παρουσία στα γραφεία της Football League σε σχέση με τον τρόπο που η Football League διοργανώνει τα παιχνίδια του Ηρακλή Ψαχνών (επιλογή παρατηρητών, μέλη οικονομικών επιτροπών, προνομιακή μεταχείριση στα έσοδά του)».

To Top