Δρακόντεια μέτρα στο Παρίσι, 5.000 αστυνομικοί επί ποδός για το Γαλλία – Μαρόκο

Σε πεδίο μάχης αναμένεται να μετατραπεί το Παρίσι ενόψει του ημιτελικού της Γαλλίας απέναντι στο Μαρόκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για να περιορίσουν την αταξία!

Δεδομένων των επεισοδίων που είχαν προκαλέσει οι Μαροκινοί μετανάστες με υλικές ζημιές σε μαγαζιά και αυτοκίνητα μετά την πρόκριση των Αφρικανών επί της Πορτογαλίας, οι γαλλικές Αρχές κινητοποιήθηκαν και μετέτρεψαν σε «κλουβί» την πρωτεύουσα.

«Όταν θες να πανηγυρίσεις μια νίκη, δεν το κάνεις με πυροτεχνήματα . Αλλά αυτοί οι άνθρωποι έρχονται απλώς για να προκαλέσουν ζημιές με σιδερένιους λοστούς. Για την Τετάρτη όλοι φοβούνται έναν εμφύλιο πόλεμο και δεν θέλουμε το Παρίσι να μετατραπεί σε πεδίο μάχης» ανέφερε μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Κάτι αντίστοιχο άλλωστε είχαν βιώσει και οι κάτοικοι Βρυξελλών και Μαδρίτης έπειτα από τις σχετικές προκρίσεις των Μαροκινών, με τους μετανάστες να ξεχύνονται στους δρόμους και να προκαλούν επεισόδια.

Από τη στιγμή λοιπόν που πάνω από 1,5 εκατομμύριο Μαροκινοί ζουν στη Γαλλία, αριθμός που μεταφράζεται στο 20% των συνολικών μεταναστών που διαμένουν εντός της χώρας, οι Αρχές προετοιμάζονται με έντονη αστυνομική παρουσία στους δρόμους για να περιορίσουν τις συμπλοκές.

To Top