Δυναμικό “come back” του Οκάρο στα χέρια του Πρίφτη!

Καλοκαίρι 2015: Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αποχωρεί από τον Άρη αποδεχόμενος μια τιμητική πρόταση από την Μπαρτσελόνα. Ο Δημήτρης Πρίφτης, κόουτς των “κιτρίνων” καλείται να καλύψει ένα μεγάλο κενό και το κάνει με τον καλύτερο -όπως αποδείχθηκε στην πορεία- τρόπο επιλέγοντας την περίπτωση του Οκάρο Γουάιτ. 

Πέντε χρόνια μετά παίκτης και προπονητής σμίγουν ξανά στην μακρινή Ρωσία και το Καζάν. Λίγες ημέρες πριν ο Οκάρο ήταν εκ των πρωταγωνιστών(12 π., 10 ριμπ.) στην νίκη της Ούνικς επί της Βενέτσια με 90-87. Ο Οκάρο Γουάιτ μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό δείχνει στα 28 του έτοιμος για ένα restart στην καριέρα του υπό την καθοδήγηση του προπονητή με τον οποίο έπαιξε ίσως το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του.

Ο Οκάρο γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 13 Αυγούστου 1992 όμως έχει ρίζες από την Τζαμάικα. Η μητέρα του  Charmaine White, ήταν αθλήτρια του στίβου και μάλιστα διετέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας της Τζαμάικα. Η οικογένεια λίγα χρόνια μετά την γέννηση του μετακόμισε στην Φλόριντα ώστε να είναι κοντά στην γιαγιά του Οκάρο.

Φοίτησε στο Clearwater High School και στην τελευταία χρονιά του εκεί  αναδείχτηκε  παίκτης της χρονιάς στην κομητεία του. Μοιραία ήρθαν προτάσεις υποτροφίας από καλά πανεπιστήμια εκ των οποίων επέλεξε το φημισμένο Florida State.

Το 2014 ψηφίστηκε από τους προπονητές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της Atlantic Coast Conference, ενώ κέρδισε αρκετές ατομικές διακρίσεις. Μετά το τέλος της κολεγιακής του καριέρας αρχίζει ένα μαραθώνιος αγώνας με στόχο να πραγματοποιήσει το όνειρο μιας πολυετούς καριέρας στο ΝΒΑ. Όνειρο που έμεινε (για την ώρα) ανεκπλήρωτο.

Μετά την παρουσία του σε Summer League των Γκριζλς το καλοκαίρι του 2014 ο Γουάιτ περνάει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για λογαριασμό της Βίρτους Μπολόνια. Παίζει καλά στην Legabasket τελειώνοντας με 12.1 πόντους, 6.8 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Το 2015 τον καλεί ο Πρίφτης στον Άρη, κάνει δίδυμο με τον Τζέρελ ΜακΝιλ σε μια καταπληκτική χρονιά για τους “κίτρινους”. Ο Γουάιτ τελειώνει με 13,8 πόντους, 36% στα τρίποντα, 49% στα δίποντα, 78% στις βολές και 7,3 ριμπάουντ ανά αγώνα. Ήταν εκ των ηγετών του Άρη αλλά και MVP του Ελληνικού πρωταθλήματος.  Αυτόματα μπαίνει στο στόχαστρο των “μεγάλων” Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού όμως ο Γουάιτ θέλει ΝΒΑ. Λαμβάνει μέρος σε αμέτρητα Summer League και Camp ομάδων.

Την σεζόν 2017-18 κάνει ένα πρώτο βήμα. Κερδίζει 10ήμερο συμβόλαιο από τους Χιτ και κάνει το ντεμπούτο του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου σε ματς με τους Μάβερικς. Το συμβόλαιο του ανανεώνεται μέχρι τον Φεβρουάριο όμως στη συνέχεια “σπάει” και συνεχίζει στην αναπτυξιακή λίγκα.

Το 2018 βρίσκει ξανά 10ημερο συμβόλαιο από το Κλίβελαντ που τον κλείνει τον Μάρτιο όμως οι Καβαλίερς αποκλείονται από τα πλέι οφς και τελικά δεν αγωνίζεται. Μετακομίζει στους Ουϊζαρντς όπου και πάλι δεν βρίσκει ρόλο και θέση.

Το 2019 τον είναι μέλος των “Λονγκ Άιλαντ Νετς” ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός στον δεξί αστράγαλο τον θέτει νοκ άουτ.

Εκείνη η καταπληκτική χρονιά στον Άρη ήταν και η τελευταία “γεμάτη” σεζόν του Οκάρο Γουάιτ που επιχειρεί ξανά με τον ίδιο κόουτς, τον ικανό και μεθοδικό Δημήτρη Πρίφτη να αναζωπυρώσει την …χαμένη του νιότη.

Πηγή: sportbubble.gr

 

To Top