ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δυο διαφορετικές οι υποθέσεις ban και Ντουρμισάι, ανακαλείται το δελτίο του

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί μετά τα όσα έχουν συμβεί στον Άρη με φόντο την τιμωρία της  FIFA είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δυο διαφορετικές υποθέσεις.

Η τελευταία εξέλιξη με το ban της FIFA, είναι διαφορετική από την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών  που είχε προηγηθεί για οικονομικές εκκρεμότητες προς παίκτες τον περασμένο Νοέμβριο.

Η πρώτη ποινή μπορούσε να εξαλειφθεί αν πληρώνονταν οι παλιές οφειλές ή αν υπήρχε διακανονισμός ενώ η δεύτερη επιβάλλει την γνωστή ποινή για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους.

Το νομοθετικό πλαίσιο άλλαξε το 2018, άλλαξε ο κανονισμός της FIFA και αναφέρει ότι οι νέες ΠΑΕ καλούνται να πληρώσουν ακόμα και για τις παλιές οφειλές των ΠΑΕ. Με αυτά τα δεδομένα έφτασε η απόφαση των τεσσάρων ποδοσφαιριστών στη FIFA, διότι αυτοί πήγαν στη FIFA μετά το 2018.

H υπόθεση του Σιστόν τελεσιδίκησε το 2013 και μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 δεν φάνηκε ο παίκτης να κάνει κάποια ενέργεια για να διεκδικήσει τα χρήματα του. Το αίτημα του κατατέθηκε μετά τον Μάιο του 2018 και η πειθαρχική της FIFA εξέδωσε απόφαση, η οποία δεν μπορεί να προσβληθεί με κανέναν τρόπο άλλωστε έχει περάσει και το όριο των 21 ημερών.

Αυτή η υπόθεση έγινε αμετάκλητη και δεν μπορεί να προσβληθεί πουθενά. Για τη δεύτερη απόφαση ο Άρης μπορεί να  κινηθεί είτε από το CAS είτε στην  επιτροπή εφέσεων της FIFA, αλλά, όπως έχει κάνει γνωστό,  θα  προσφύγει στο CAS. Ο Άρης θα πρέπει να καταθέσει έφεση στο CAS σε 21 ημέρες από την ώρα που θα λάβει όλο το σκεπτικό της απόφασης. Η απόφαση που εκδόθηκε χθες είναι άμεσα εκτελεστή κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει η ομάδα μεταγραφή στις δύο επικείμενες μεταγραφικές περιόδους ενώ ανακαλείται και το δελτίο του Φιορίν Ντουρμισάι.

.

To Top