Δυο μέτρα, δυο σταθμά από τη ΕΕΑ, κατέπεσε η εγγυητική της ΠΑΕ!

Τελικά αποδείχθηκε πιο… υψηλό το εμπόδιο της υπόθεσης του Διγενή Λακκώματος. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε αναβολή στην ΠΑΕ Άρης και εξετάζοντας το αίτημα του Διγενή Λακκώματος για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Άρης, το έκανε δεκτό. Την ίδια ώρα, έδωσε αναβολή την ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα χρέη προς τον Γιάννη Ιωαννίδη. Δυο μέτρα και δυο σταθμά…

Ο Άρης, που προσπαθεί να πετύχει εξώδικη διευθέτηση της οφειλής, έχοντας ήδη καταβάλει 150.000 ευρώ στην πρώτη ομάδα του Αβραάμ (οφείλει συνολικά 500.000 ευρώ) ζήτησε αναβολή, λόγω της απουσίας του δικηγόρου του για προσωπικές υποθέσεις εκτός Αθηνών.

Η επιτροπή δεν έδωσε την αναβολή και έκανε δεκτό το αίτημα του Διγενή, που υποχρεώνει τώρα την ομάδα των κίτρινων να καλύψει το ποσό της οφειλής ή να επιτύχει άλλη συμφωνία με το Διγενή μέσα σε 15 ημέρες.

Το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί αναβολή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια στην ΠΑΕ αφού ουσιαστικά δεν υπήρχε αντίλογος.

Είναι πιθανό μέσα στην ημέρα να υπάρξει και επίσημη αντίδραση από την ΠΑΕ Άρης, κυρίως για την απόρριψη του αιτήματος αναβολής της συζήτησης της υπόθεσης.

Εδώ θα πρέπει να στιγματιστεί και η στάση της ΕΕΑ, η οποία αρνήθηκε να δώσει αναβολή στην ΠΑΕ, ενώ αντιθέτως έδωσε κανονικά αναβολή στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Τελείως διαφορετική αντιμετώπιση για ένα παρόμοιο θέμα.

 Εκτός από τον Άρη, πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή προέκυψε και για τις ΠΑΕ ΟΦΗ, Εθνικός Αστέρας και Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΕΑ:

“Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών των παρακάτω:

* ΠΑΕ ΑΡΗΣ για οφειλές στο αθλητικό σωματείο Α.Π.Σ Διγενής και της Εταιρείας «ΑΓΡΟΧΟΥΜ Α.Ε».

* ΠΑΕ ΟΦΗ για οφειλές προς τον ποδοσφαιριστή Α. Νατσούρα, Κ.Σταυρακάκη, Α. Κασμερίδη του τρίτου Ι.Λαγκαδιανού και της Εταιρείας «Ρ.ΖΙΝΖΑΛΙΑΝ & ΣΙΑ Ο.Ε».

* ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ για οφειλές στους ποδοσφαιριστές Ιωακείμ Μπενίσκου, Δημήτρη Διαμαντή κ Jean FRANCHESCHI

* ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ για οφειλές στους ποδοσφαιριστές Γ. Μπρέγκου και Χ. Καλαφάτη.

* Η συζήτηση της αίτησης του Γιάννη Ιωαννίδη για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ Ολυμπιακός ανεβλήθη για τη συνεδρίαση της 29/05/2012.

* Η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στις ομάδες Α’ Εθνικής κατηγορίας βόλεϊ παρατάθηκε μέχρι 12/6/2012″.

 

To Top