Δυο μέτρα και δυο σταθμά…

Tο γεγονός ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν επικρατούν εδώ και χρόνια «δύο μέτρα και δύο σταθμά» είναι αδιαμφισβήτητο και παραδεκτό σχεδόν απ’ όλους.

Η αθλητική δικαιοσύνη συνηθίζει εδώ και πολλά χρόνια, να εξαντλεί την αυστηρότητα της σε περιστατικά που συμβαίνουν σε γήπεδα εκτός ΠΟΚ, την ίδια στιγμή που επιλεκτικά προτιμά να «κλείνει τα μάτια» και να αποδεικνύεται «τυφλή» σε όσα συμβαίνουν στα γήπεδα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Πριν από δύο μόλις χρόνια, στον αγώνα του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ένα σχεδόν άδειο μπουκάλι από νερό έπεσε από την κερκίδα (θύρα 2) στο γήπεδο και βρήκε την βοηθό διαιτητή, Χρυσούλα Κουρομπύλια.

Η τελευταία, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και «προκάλεσε» τη διακοπή του αγώνα, αρνούμενη μάλιστα στη συνέχεια να ξαναβγεί στο γήπεδο για να συνεχίσει, παρότι οι κερκίδες είχαν αδειάσει εντός του χρονικού ορίου που είχε θέσει ο διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης, ως… όρο για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Αρχικά, η αθλητική δικαιοσύνη αποφάσισε το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά, από το 42ο λεπτό που διεκόπη και με το σκορ στο 0-1. Την επομένη της απόφασης όμως, στην Ελλάδα επικράτησε ως συνήθως, ο «νόμος του ισχυρού». Με μια πραγματικά… εν χορώ επίθεση που εξαπολύθηκε από αντίπαλες ομάδες, αλλά και από «ουδέτερους» δημοσιογράφους (!) προκλήθηκε παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και στην έφεση, αποφασίστηκε η βαριά τιμωρία του Άρη, που έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά και συν τοις άλλοις αναγκάστηκε να πληρώσει ένα πραγματικά πρωτοφανές -για τα ελληνικά δεδομένα- πρόστιμο.

Να σημειωθεί εδώ βέβαια, πως το παιχνίδι εκείνο που χάθηκε για τον Άρη στα χαρτιά (μαζί με το -3 που τους επιβλήθηκε), αποτέλεσε την απαρχή των αρνητικών εξελίξεων για τους «κίτρινους» που έχασαν το… τρένο της Ευρώπης, το οποίο αποδεδειγμένα προλάβαιναν επί ημερών Μανουέλ Μασάδο, μένοντας τελικά στην ένατη θέση της βαθμολογίας. Σημειωτέον επίσης, πως εκείνη τη χρονιά, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη θέση της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι «διαφορές» Τριτσώνη-Σιδηρόπουλου

Όλα τα ανωτέρω βέβαια, συνέβησαν και ίσχυσαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τη μοναδική έδρα δηλαδή στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχει τιμωρηθεί τα τελευταία χρόνια και την ομάδα (σ.σ. Άρης) που έχει πληρώσει τα μεγαλύτερα πρόστιμα από ιδρύσεως της Σούπερ Λίγκα. Όλα αυτά, επανήλθαν στο μυαλό των εχόντων καλό θυμητικό μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο «Καραϊσκάκης» με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του προπονητή Γιάννη Αναστασίου!

Το γεμάτο ποτήρι που εκτοξεύθηκε προς το γήπεδο όχι μόνο βρήκε τον τεχνικό του Παναθηναϊκού αλλά συν τοις άλλοις, τον τραυμάτισε στο πρόσωπο. Αληθινά. Όχι η βοηθός διαιτητή, που είχε αρνηθεί να εξεταστεί από νοσοκομείο και επικαλέστηκε ψυχολογικά (!) προβλήματα για να μη συνεχίσει το παιχνίδι. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού χθες, οι «ερυθρόλευκοι» πιθανότατα θα γλιτώσουν την τιμωρία, καθώς ο διαιτητής του αθηναϊκού ντέρμπι, όχι μόνο δεν διέκοψε το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά συν τοις άλλοις, «παρέλειψε» να αναφέρει πολλά από τα γεγονότα στο φύλλο αγώνα. Με βάση τα όσα ανέγραψε μάλιστα, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ο Ολυμπιακός να τιμωρηθεί απλώς με βαρύ πρόστιμο αλλά όχι με τιμωρία της έδρας. Αστείες καταστάσεις, σε ένα πραγματικά αστείο ποδόσφαιρο…

Πηγή: metrosport.gr

To Top