Δυο πέναλτι στον ΠΑΟΚ, νίκη και… πρωτιά από την άσπρη βούλα με συνολικά δέκα!

Δυο πέναλτι στον ΠΑΟΚ, νίκη και… πρωτιά από την άσπρη βούλα με συνολικά δέκα!

Πρεμιέρα με νίκη έκανε στο νέο χρόνο ο ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε με 2-0 του ελλιπούς Παναιτωλικού αλλά δεν ικανοποίησε με την απόδοση του στο πρώτο αυτό παιχνίδι και μετά από τριών εβδομάδων απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους. Βέβαια, υπήρξαν και πάλι δυο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, με τον ΠΑΟΚ να είναι… χαλαρά στην πρώτη θέση με δέκα χτυπήματα από την άσπρη βούλα.

Από νωρίς ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά δεν την αξιοποίησε. Στο 9′ ο Κούρτιτς εκτέλεσε το πρώτο πέναλτι, έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και τα πόδια του Μελίσσα.

Ο Παναιτωλικός δεν οπισθοχώρησε και στο 17′ χρειάστηκε η επέμβαση του Πασχαλάκη για να απομακρυνθεί ένας κίνδυνος στην εστία του από σέντρα σουτ του Μπαρμπόσα.

Στο 29′ με την υπόδειξη του VAR o ΠΑΟΚ κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε απόκρουση της μπάλας με το χέρι του Ντουάρτε εντός περιοχής, αλλά αυτή την φορά ο Κούρτιτς που εκτέλεσε και πάλι, ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ.

Οι Αγρινιώτες  πλησίασαν στην ισοφάριση πολύ κοντά στο 52′ όταν κεφαλιά του Βέργου βρήκε το δοκάρι του Πασχαλάκη και στην συνέχεια απομακρύνθηκε. Ο Λέο Ζαμπά με γκολ στο 91′ με μακρινό γωνιακό σουτ έκανε το 2-0. Ο Παναιτωλικός με αρκετές απουσίες, αφού είχε μόλις πέντε ποδοσφαιριστές στον πάγκο του ο Γιάννης Αναστασίου αποδύθηκε σε μια άνιση προσπάθεια από την οποία δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι.

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
Κίτρινες: Ροντρίγκο, Μελίσσας, Φλόρες, Κορνέλιους,
ΠΑΟΚ  (Ραζβάν Λουτσέσκου):  Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (62′ Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσιγγάρας (70′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μιτρίτσα (77′ Σίντκλεϊ), Μουργκ (70′ Ζαμπά) και Σφιντέρσκι (77′ Τσόλακ).
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους, Φλόρες, Τσιγγάρας (86′ Μπελεβώνης), Μπαρμπόσα (86′ Μορισέϊ), Ντουάρτε (74′ Καρέλης), Μεντόσα (74′ Μάρτενσον) και Βέργος.

To Top