Δυο χρόνια από την απώλεια του Τσιπούρα! “Ο Άγγελος θα είναι πάντα στις καρδιές μας”

H 14η Ιανουαρίου του 2013 ήταν μια «μαύρη μέρα» για τον Άρη και τον ελληνικό αθλητισμό. Σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια ένα 16χρονο παιδί, βασικό στέλεχος  της ποδοσφαιρικής ομάδας της  Κ-17 του Άρη, ο Άγγελος Τσιπούρας ξεψύχησε στο σπίτι του στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Μερικούς μήνες αργότερα, ένας φίλος της οικογένειας Τσιπούρα, ο 33χρονος τραγουδιστής , στιχουργός και συνθέτης, ο Δημήτρης Μπινάζης μπαίνει στο στούντιο και ηχογραφεί ένα τραγούδι για τον Άγγελο.

«Αυτή η ημερομηνία θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μου. Η είδηση της απώλειας ήταν ένα σοκ για όλους», λέει σήμερα στο Goal o Δημήτρης Μπινάζης: «Τον Άγγελο τον γνώριζα από μικρό παιδί,  όπως και όλη την οικογένεια του. Τον πατέρα του που είναι εκπαιδευτικός τον είχα δάσκαλο στο Δημοτικό, φυσικά γνώριζα καλά και τον αδελφό του Άγγελου τον Γιάννη, με τον οποίο  ήμασταν συμμαθητές και  ο οποίος ακολούθησε τον δρόμο της θρησκείας , έγινε μοναχός στο Άγιο Όρος και σήμερα ονομάζεται  ο πάτερ Αιμιλιανός. Με τον αδελφό του μάλιστα  έχουμε τον ίδιο πνευματικό, τον πάτερ Μύρων.

Το συμβάν με τον Άγγελο με συγκλόνισε, η συγκίνηση γέννηση αυτόματα τον στοίχο τον οποίο έγραψα σε ένα χαρτάκι. Σκέφθηκα να δώσω αυτό το χαρτάκι σε έναν συμμαθητή του μήπως ήθελε να το διαβάσει στον επικήδειο. Τελικά δεν βρήκα το θάρρος να το κάνω . Αυτό που έκανα ήταν να βάλω το χαρτάκι στην τσέπη του γέροντα πνευματικού μας του Πάτερ Μύρων  χωρίς να του πω τίποτα. Την επόμενη ημέρα η οικογένεια του Άγγελου με κάλεσε και μου ζήτησε να το κάνω τραγούδι. Επίσης, μου δήλωσαν την επιθυμία τους να γράψουν τους στοίχους στο μνήμα του όπως και έγινε.

Μερικά πράματα στην ζωή μπορούν να εξηγηθούν μόνο πνευματικά, το  τραγούδι βγάζει  ένα αισιόδοξο μήνυμα που έχει να κάνει με το ταξίδι της ψυχής μας».

To Top