Δυο όμιλοι στην Α2 βόλεϊ, οι αντίπαλοι του Άρη

Η ομαλότητα επανέρχεται στο πρωτάθλημα Α2 ανδρών και μετά από διάστημα επτά ετών όπου φτάσαμε μέχρι και 40 ομάδες στην κατηγορία, επανερχόμαστε και πάλι στους δύο ομίλους που με βάση τις ανάγκες, τη δυναμική του αθλήματος αλλά και τον ανταγωνισμό είναι το πλέον λογικό σενάριο.

Σύμφωνα με την γενική προκήρυξη της  ΕΟΠΕ για τη σεζόν 2019-20 θα έχουμε δύο ομίλους στην Α2 ανδρών με τη συμμετοχή συνολικά 27 ομάδων, δηλαδή, δύο λιγότερες ομάδες και ένα όμιλο λιγότερο από τη σεζόν 2018-19.

Ο διαχωρισμός των δύο ομίλων έγινε με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια και με δεδομένο πως δεν υπάρχουν ομάδες από την Ηπειρο ή την Κεντρική Ελλάδα με εξαίρεση την Καρδίτσα ο διαχωρισμός ήταν εύκολος. Δημιουργήθηκε ο υπέρ όμιλος 15 ομάδων που το πιθανότερο είναι πως θα μείνει με 13 καθώς ήδη η Ροδίων Άθλησις ανακοίνωσε πως δεν θα δηλώσει συμμετοχή, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον Απόλλων Σμύρνης να αναστέλει τη λειτουργία του ανδρικού τμήματος. Στον Β΄όμιλο είναι όλες οι ομάδες της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης συν τον ΣΠΑ Καρδίτσας από την Θεσσαλία.

Δείτε τους ομίλους και τους αντιπάλους του Άρη:

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ
ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΕ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ
ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80
ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝΑ
ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ
ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ
ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

ΑΣ ΑΘΛΟΣ
ΑΣ ΑΡΗΣ
ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΑΣ ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ
ΣΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΜΓΣ ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
ΑΜΣ ΝΕΣΤΩΡ
ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΧΑΝΘ

Χρόνος διεξαγωγής από 5/10/2019 μέχρι 19/5/2020.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουνείκοσι επτά (27) ομάδες.

Από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 δημιουργείται νέα κατηγορία με δέκα (10) ομάδες η Pre League Ανδρών,ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι ομάδες:

α) που θα υποβιβαστούν από την Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών και β) από την Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών, σύμφωνα με την τελική κατάταξη του πρωτ/τος2019-2020,υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι σε αυτήν την κατηγορίαθα δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον οκτώ (8) ομάδες .Σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής/μη δήλωση, το δικαίωμα συμμετοχής μεταφέρεται στις υπόλοιπες ομάδες της Α2 Ανδρών μεσειρά κατάταξης. Διευκρινίζεται ότι για την αναπλήρωση ομάδας (από αυτές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχήςαλλά δεν θα δηλώσουν συμμετοχή), θα λαμβάνεται πρώτα υπόψη ο Όμιλος στον οποίο ανήκει γεωγραφικά η ομάδα που θα αναπληρωθεί, ενώ σε περίπτωση που οι ομάδες του Ομίλου αυτού αρνηθούν να την αναπληρώσουν, το δικαίωμα αναπλήρωσης μεταφέρεται στον άλλο Όμιλο και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης.Στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.Διευκρινίζεται ότι οι ομάδες που τυχόν αρνηθούν τη συμμετοχή στην Pre League Ανδρών θα αγωνιστούν στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Στην περίπτωση που στην Pre League Ανδρών, μετά και την τυχόν αναπλήρωση ομάδας ή ομάδων σύμφωνα με τα παραπάνω, δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες από οκτώ (8) ομάδες δεν δημιουργηθεί η Pre League Ανδρών και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.

To Top