Δυσκολεύτηκαν αλλά λύγισαν το Μαυροβούνιο και έμειναν αήττητες οι ΗΠΑ

Πολύ δύσκολο απόγευμα πέρασε η Team USA στη Mall of Asia Arena, καθώς χρειάστηκε να υπερπροσπάθεια για να λυγίσει με 85-73 το Μαυροβούνιο και να κάνει το 4/4 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Η ομάδα του Στιβ Κερ δεν έκανε καλή εμφάνιση, δεν είχε αποτελεσματικότητα στο περιφερειακό σουτ, τα βρήκε σκούρα από τη δυναμική άμυνα και τα κορμιά των αντιπάλων της και ουδείς ξεχώρισε πραγματικά. Αν και η δουλειά έγινε.

Το Μαυροβούνιο, από την άλλη, έκανε σπουδαία προσπαθεια. Έμεινε κοντά στο σκορ σε όλο το ματς, με τον Νίκολα Βούτσεβιτς να ηγείται και με τον Κέντρικ Πέρι να τα πηγαίνει περίφημα απέναντι στους συμπατριώτες του. Στο 2-2 πλέον οι Μαυροβούνιοι, που την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα στη δεύτερη αγωνιστική της β’ φάσης.

Το ματς

Ζορίστηκαν πολύ στο ξεκίνημα οι ΗΠΑ, με το 19-18 της πρώτης περιόδου να έχει μόλις δύο ασίστ για τα οκτώ τους καλάθια την ώρα που ο Βούτσεβιτς είχε πετύχει τους μισούς πόντους της ομάδας του. Και ζορίστηκαν και στη συνέχεια οι Αμερικανοί, καθώς δεν βρήκαν το περιφερειακό σουτ, είχαν 1/9 τρίποντα στο ημίχρονο και βρίσκονταν και πίσω στο σκορ (37-38) την ώρα που οι αντίπαλοί τους είχαν 13 ασίστ για 13 λάθη και πέντε λιγότερες βολές.

Οι Αμερικανοί είχαν ήδη πιεστεί, οι Μαυροβούνιοι δεν σταμάτησαν να παλεύουν για κάθε κατοχή, όμως το 61-55 της τρίτης περιόδου τους έδειχνε ότι εύκολα ή δύσκολα οι ΗΠΑ θα πάρουν το ματς. Και πάλι ομως, δεν κατάφεραν να ξεμακρύνουν ούτε στις αρχές της τέταρτης (64-62 στο 33′), έκαναν επιπόλαια λάθη, μέχρι να βγάλουν μερικές καλές άμυνες και να καθαρίσουν το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 37-38, 61-55, 85-73

To Top