ΑΠΟΨΕΙΣ

Δυστυχώς για αυτούς, ο Άρης επέστρεψε! Θα ξεπληρωθούν πολλά γραμμάτια…

Δυστυχώς για τους… «χαλίφηδες» του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρότι χθες Πρωταπριλιά, δεν ήταν… ψέμα. Ο Άρης και ο κόσμος του επιστρέφουν εκεί που δικαιωματικά ανήκουν! Η αυτοεξορία ολοκληρώνεται και πλέον κανείς δεν μπορεί να βάλει «εμπόδια», όπως ακριβώς έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια… Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

«Στα χρόνια της υπομονής, δεν μας θυμήθηκε κανείς», λέει το γνωστό λαϊκό άσμα, όμως στην περίπτωση του Άρη είναι κάπως διαφορετικά. Διότι στα χρόνια της υπομονής, δεν τον… σεβάστηκε κανείς! Γιατί πολύ απλά, κανείς δεν τον ξέχασε! Αντιθέτως. Πέρα από τα δικά του «αυτογκόλ» ο Άρης, είχε να προσπελάσει και τα «εμπόδια» που του έβαλαν τα τελευταία χρόνια, που έλειπε από τη φυσική του θέση. Και λέω έλειπε, γιατί πλέον δεν λείπει! Κανείς δεν μπορεί να του στερήσει, ότι πέτυχε παλικαρίσια φέτος, κόντρα σε όλους και όλα.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, γι αυτά τα τελευταία χρόνια. Τις σκανδαλώδεις διαιτησίες στην πρώτη χρονιά της Γ΄Εθνικής, υπέρ της ομάδας που εν τέλει κέρδισε την άνοδο; Ή μήπως τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015, όταν δεν έγιναν ποτέ τα μπαράζ ανόδου, για τη Φούτμπολ Λιγκ, τη στιγμή που αυτά ορίστηκαν πέρσι βάσει ΚΑΠ, ασχέτως αν ποτέ δεν διεξήχθησαν, διότι ανέβηκαν οι ομάδες που πρόλαβαν και δήλωσαν συμμετοχή σε αυτά, από την τρίτη κατηγορία. Σημασία έχει, ότι… ορίστηκαν! Φυσικά και δεν ξεχνάω, την ανικανότητα της τότε διοίκησης, να προασπιστεί τα συμφέροντα του συλλόγου και να απαιτήσει, τη διεξαγωγή μπαράζ. Αντιθέτως, επέτρεψε να αλλάξει σε μία στιγμή ο ΚΑΠ, πληρώνοντας ο σύλλογος τις προσωπικές επιλογές και «φιλίες» των τότε παραγόντων του.

Να σταθώ μήπως, στις αισχρά ευνοϊκές διαιτησίες υπέρ αυτών που προβιβάστηκαν, στην περσινή σεζόν της Φούτμπολ Λιγκ; Εκεί όπου οι ομάδες που πήραν την άνοδο, κέρδιζαν με γκολ… δύο μέτρα οφ σάιντ πέντε παικτών; Την υπόθεση Ντουμιρσάϊ; Ποδοσφαιριστές που έπαιζαν… βόλεϊ στο γήπεδο, για να κερδίζουν πέναλτι οι διεκδικητές της ανόδου; Ή το «σκάνδαλο» με τον Λεβαδειακό και το πως παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία. Κι εδώ φυσικά, δεν ξεχνάω το γεγονός, πως η ΠΑΕ δεν εξασφάλισε αδειοδότηση για τη Σούπερ Λίγκα. Να τα λέμε όλα… Πάμε στα φετινά.

Το «κυνήγι» ανελέητο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η φετινή ομάδα αρνείται μέχρι και σήμερα να χάσει. Οι διαιτησίες, η μία χειρότερη από την άλλη, όμως αυτή η ομάδα έδειξε πως κερδίζει ακόμα και αυτές. Με εξαίρεση τα ματς με Καλλιθέα και Τρίκαλα, σε όλα τα υπόλοιπα το σύνολο του Δημήτρη Σπανού, πήρε τις νίκες, απογοητεύοντας όσους ήθελαν τον Άρη, «δέσμιο» στην δεύτερη κατηγορία.

Κι επειδή όπως αποδείχθηκε κανείς τους δεν «ξέχασε» τον Άρη, ας γνωρίζουν πως όλα αυτά, δεν θα τα ξεχάσει ποτέ του ούτε και ο Αρειανός. Γιατί πολύ απλά κανείς από αυτούς δεν σεβάστηκε την ιστορία 104 ετών αυτού του συλλόγου.Δεν γίνεται να έχεις κερδίσει τον σεβασμό όλων, των υγιώς σκεπτόμενων, παρότι διάγεις την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας σου και οι καθ΄ύλην αρμόδιοι (Κέντρα αποφάσεων, λίγκες, Πολιτεία) ως υπεύθυνοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτοί που νοιάζονται για το καλό του στη χώρα μας, να μην κρατούν ούτε τα προσχήματα και να βάζουν στο «στόχαστρο» τον ιστορικότερο σύλλογο της Μακεδονίας. Να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, νέων και παλιών “χαλίφηδων” απλά και μόνο γιατί θα τους χαλάσει την ηρεμία ο Άρης, με την επιστροφή του.

Όταν δεν σέβεσαι έναν σύλλογο της δυναμικής του Άρη, οφείλεις να γνωρίζεις και τις συνέπειες. Απλά, ετοιμαστείτε, ο Άρης… ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!

To Top